“Президентът Румен Радев защитава единствено собствените си политически интереси и

...
“Президентът Румен Радев защитава единствено собствените си политически интереси и
Коментари Харесай

Александър Андреев по Дарик: Радев натиска копчето на псевдопатриотизма, свързан с пилони и татуировки на Левски

“Президентът Румен Радев пази само личните си политически ползи и личните си бъдещи проекти за бъдещето. И го прави го по един много транспарантен метод ”. Това съобщи в “Кой приказва ” по Дарик радио журналистът от българската редакция на " Дойче Веле " Александър Андреев.

“Години наред се натрупа отношение към Запада, към Съединени американски щати. Това е комбинация от отчаяние, гняв, яд, завист, ревнивост, показва се псевдо патриотарщина с пилони със флагове и татуировки с Васил Левски. Радев натиска това копче. Да подкрепяш НАТО и Европейски Съюз е същинската отбрана на българските ползи, а не да поставяш под въпрос непрестанно войната в Украйна и позицията на България ”, добави Андреев.

Според него страна ти стои политически доста добре през днешния ден, откакто и болшинството в Народното събрание работи “по верния метод ”, както във връзка с сигурността, по този начин и на енергийните въпроси.

“Радев упрекна персонално министър-председателя Денков, че още веднъж употребявал задграничните медии, с цел да клюки страната си (*бел.ред. ). Същото копче се натиска на хората, които се усещат огорчени от Запада ”, проучва журналистът. Той изясни, че тук въпросът е обвързван с по този начин наречените служби и поради желанието на настоящето българско държавно управление да ги модернизира. “Те от много време са свързани с Държавна сигурност и умишлено или не създават съветската агитация. Тези служби би трябвало да се модернизират, да се извадят от послушание на президента и да минат към Народното събрание, да се направи съвет, който да ги следи. Външни хора да имат в управлението. На Радев това не му е по усета, а и част от хората, които му шушнат на ухото, са свързани с Държавна сигурност ”, заключи Андреев.

Във връзка със срещата на НАТО във Вилнюс през днешния ден и с това, че в навечерието ѝ беше реализиран пробив и Турция подвигна блокадата за присъединението на Швеция, Александър Андреев разяснява: “В залеза на кариерата си Ердоган значе, че няма да е дълго на власт и би трябвало да направи еднопосочен избор - дали е с НАТО и Европейски Съюз, или е някъде сред Запада и Русия ”. По думите на журналиста турският президента вижда “истеричните придвижвания, които се правят в Кремъл ”. “Медведев отново заплаши с нуклеарно оръжие и всички се питат този човек какво пуши, кой му е дилърът ”, сподели още журналистът.

Той заключи, че всичко може да се чака в тази война, само че въпреки всичко предвижда, че тя ще завърши до една година.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР