Президентът Румен Радев започна консултациите с парламентарните сили в 47-ото

...
Президентът Румен Радев започна консултациите с парламентарните сили в 47-ото
Коментари Харесай

Радев към ПП: Доверие не се дава даром. Петков: Готови сме с коалиция за мандат

Президентът Румен Радев стартира консултациите с парламентарните сили в 47-ото Народно заседание по отношение на конституционната процедура по сформиране на държавно управление.

Едно дейно ръководство под формата на коалиция може да съществува единствено в случай че има взаимно почитание сред сътрудниците. Времето на едноличната премиерска власт завърши и вярата то да бъде възобновено беше изрично отхвърлена от жителите по време на изборите. Това сподели Радев на консултациите с представителите на ПГ " Продължаваме Промяната ".

Президентът Радев напомни, че тази година бяха извършени три избора за Народно заседание и в следствие от тях връчва първия управнически мандат на разнообразни представители на парламентарните групи.

Това е значимо предизвестие, че доверието на българските жители не се дава безплатно и би трябвало да се отстоява непрестанно, сподели Радев.

Той съобщи, че двете служебни държавни управления, които назначи, са нормализирали страната, посочили са ясно, че може да има единодушие на хора с разнообразни политически възгледи, основали са добра основа за резултатно ръководство, ориентирано към проблемите на хората.



Румен Радев увери,че президентската институция е отворена за разговор и съдействие с едно бъдещо ръководство в границите на своите пълномощия и пълномощия.

Той сподели още на представителите на " Продължаваме Промяната ", че за жителите е значимо да знаят техните цели и подготвеност за образуване на ефикасна управническа коалиция.

На базата на полемиката успяхме да създадем съдружен документ, който приключи нощес и беше изпратен до съдружните ни сътрудници. Това сподели съпредседателят на " Продължаваме Промяната " /ПП/ Кирил Петков.

Разговорите не престават, през днешния ден и на следващия ден чакаме съдружните ни сътрудници да върнат назад своите мнения по документа, който получиха нощес, и в най-къси периоди да дойдем при вас с готовност за мандат и подготвена, конструирана коалиция за ръководство, сподели Петков.

Днес президентът беседва на " Дондуков " 2 поредно с представителите на парламентарните групи на " Продължаваме Промяната ", ГЕРБ - Съюз на демократичните сили, Движение за права и свободи и " Българска социалистическа партия за България ".

На 7 декември ще се състоят консултациите с " ИТН ", " Демократична България " и " Възраждане ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР