Президентът Румен Радев заминава днес на официално посещение в Испания

...
Президентът Румен Радев заминава днес на официално посещение в Испания
Коментари Харесай

Румен Радев заминава за Испания, ще посети база на НАТО и ще лети на изтребител Eurofighter EF-20

Президентът Румен Радев отпътува през днешния ден на публично посещаване в Испания до петък по покана на крал Фелипе Шести, заяви прессекретариатът на президента.

Утре Румен Радев ще има поредно срещи с премиера Педро Санчес и с председателката на долната камара на испанския парламент, Конгреса на депутатите, Меричел Батет. След това президентът ще се срещне с крал Фелипе Шести.

Утре следобяд Румен Радев ще открие взаимен бизнес конгрес България-Испания на тематика " Инвестиционни и търговски благоприятни условия, които България предлага ". Домакин на събитието ще бъде Конфедерацията на испанските предприемачески организации.

В наличието на президента ще бъде подписан меморандум за двустранно съдействие сред Българската стартъп асоциация (БЕСКО) и Испанската асоциация на стартъпите.

След това Румен Радев ще има среща с генералния секретар на Световната организация по туризъм Зураб Пололикашвили.

Програмата за деня на визитата приключва със среща с представители на българските асоциации и българските жители в Кралство Испания, която ще се състои в посолството на Република България в Мадрид. Поканени са представители на всички над 50 български асоциации в Испания.

В петък Румен Радев първо ще посети Логистичния център за въоръжение и изследване (CLAEX) във военновъздушната база в Торехон де Ардос, покрай Мадрид. След инструктаж и показване на изтребителя Eurofighter EF-20 Typhoon II на испанските военновъздушни сили, президентът ще има показателен полет на този военен аероплан.

Румен Радев ще награди с " Почетен знак на Президента на Република България " 14-о Крило от испанските Военновъздушни сили - целия екипаж - водачи, механици и други - който е бил в България и е бил част от аеротактическия отряд " Стрела ", охраняващ българското въздушно пространство.

Държавният глава ще посети и Оперативния център на Южното командване на НАТО.

Последен стадий от визитата е централата на футболния клуб Реал Мадрид на стадион " Сантяго Бернабеу " в испанската столица. Румен Радев ще има среща с Флорентино Перес, президента на Реал Мадрид - тима с най-вече трофеи в историята на Шампионската лига.

След това президентът и ръководената от него делегация ще отпътуват за България.

В формалната делегация на българския президент са министърката на външните работи Теодора Генчовска, заместник-министърът на земеделието Иван Христанов, заместник-министърката по нововъведения и напредък Десислава Бонева, командирът на Военновъздушните сили ген.-майор Димитър Петров и председателката на групата за другарство България-Испания в Народното събрание Инна Иванова.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР