Президентът Румен Радев замина на две поредни посещения в Ливан

...
Президентът Румен Радев замина на две поредни посещения в Ливан
Коментари Харесай

Президентът Радев замина на посещения в Ливан и Катар

Президентът Румен Радев отпътува на две следващи визити в Ливан и в Катар, оповестиха от пресскертариата на президента.

Днес и утре той ще бъде в Бейрут по покана на своя ливански сътрудник Мишел Аун. Възможностите за увеличение на стокообмена сред България и Ливан, задълбочаване на съдействието сред двете страни в региона на инфраструктурата, енергетиката, земеделието, образованието, туризма, както и оправянето с миграционния напън ще бъдат измежду тематиките на диалозите по време на визитата.

Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева ще бъдат посрещнати с публична гала в президентския замък. Президентите Радев и Аун ще проведат среща " на четири очи ", след което ще се състоят пленарни диалози сред водените от тях делегации. Двамата президенти ще дадат взаимна конференция. В Бейрут президентът Румен Радев ще открие Ливанско-български бизнес конгрес. Президентът ще се срещне и с българи, които живеят в Ливан, и с ливански жители, които са учили у нас. Предвидени са срещи с министър-председателя на Ливан Саад Харири и с ръководителя на Камарата на депутатите Набих Бери.

Утре, в Бейрут, президентът ще сервира венец пред Мемориала на мъчениците, където ливанската общност уважава своите герои от битките за самостоятелност.

По покана на емира на Катар шейх Тамим бин Хамад Ал Тани, от 10 до 12 април, българският президент Румен Радев ще бъде на публично посещаване в Катар. Сред тематиките на диалозите в Доха ще са взаимни планове във високотехнологични браншове, задълбочаване на партньорството сред България и Катар в областта на енергетиката, нововъведенията, инфраструктурата, земеделието, увеличение на вложенията в български индустриални зони.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР