Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство

...
Президентът Румен Радев връчи втория мандат за съставяне на правителство
Коментари Харесай

ПП-ДБ взеха папката с мандата за правителство и я върна празна

Президентът Румен Радев връчи втория мандат за сформиране на държавно управление на Коалиция " Продължаваме промяната - Демократична България ", а те от своя страна върнаха досието празна.

За " досието " на " Дондуков " 2 дойдоха министър председателят в оставка Николай Денков и водачите на ПП-ДБ - Кирил Петков, Атанас Атанасов и Христо Иванов.

" Ще върна мандата несбъднат, защото в актуалното Народно заседание към този момент няма поддръжка нито за управническата стратегия, която приехме с ГЕРБ-СДС преди 9 месеца. Няма поддръжка и за промените, които бяха в основата на сформирането на това ръководство.

Коалицията ГЕРБ-ДПС в действителност желае избори и това е резултатът от това тяхно предпочитание.Преговорите бяха извършени проформа с ясното схващане, че страната би трябвало да бъде изпратена на избори ", сподели министър председателят в оставка Николай Денков при връщането на мандата.

" Няма да участваме в договаряния за трети мандат. Молбата ни е, в случай че може да спестите 100 млн. лв. на българските жители, тъй че да не се организират два избора, ви апелирам да положите старания. Знам, че това не е напълно във вашите пълномощия, само че не стига, че страната отива в безпорядък, тъй като ГЕРБ Съюз на демократичните сили не помниха своите обещания, само че най-малко в случай че може да спестим на българските данъкоплатци 100 млн. лв. за провеждането на два избора ", сподели Кирил Петков, съпредседател на ПП-ДБ.

" Разбирам вашето терзание, само че към този момент е доста късно за такава молба. Призовах да не се подхващат недомислени промени в Конституцията, изключително във връзка с служебния кабинет. Вие ги предприехте и в този момент въпросите стават доста повече. Ще направя всичко допустимо процесът по желание на служебния кабинет да не прерасне в конституционна рецесия. От своя страна, направихте всичко допустимо пълномощията на президентската институция да бъдат мощно лимитирани. Съчувствам ви, само че направихте всичко допустимо тази институция да не може да владее процесите, както беше до в този момент ", безапелационен беше президентът.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР