Президентът Румен Радев връчи висши държавни отличия на петима изявени

...
Президентът Румен Радев връчи висши държавни отличия на петима изявени
Коментари Харесай

Президентът връчи отличия на петима изявени българи

Президентът Румен Радев връчи висши държавни оценки на петима изявени българи в сферите на медицината, науката и образованието и публичната активност, оповестиха от прессекретариата на президента.
Наш дълг е да ценим и да отличаваме тези престижи, които въплъщават полезности, и ни дават небосвод за развиване като нация. Това съобщи президентът при церемонията на „ Дондуков “ 2
 Политолог: Румен Радев съумя да резервира висока степен на доверие Политолог: Румен Радев съумя да резервира висока степен на доверие
“Румен Радев съумя да резервира висока степен на доверие, към този миг е в границите на 50%. Това разяснява политологът Милен Любен...
„ Във времена на тествания, през които прекосяваме, знанието е скъп актив. Но то единствено по себе си не стига, в случай че липсва отдаденост на общественозначима идея, персонален образец и доверие “, съобщи по време на церемонията Румен Радев и изрече благодарност към напъните на наградените да съхраняват здравето, паметта, езика и духа на българския народ.
По думите на президента приносът на всеки от отличените българи в професионалните им сфери има своята значима роля за нни като общество и за подема на нацията. „ Просветителят възпитава в любов към знанието, към нравствените ни корени, към силата на българския език и нематериалност. Историкът придвижва уроците на предишното, с цел да осъзнаем и предпазим сегашното. Лекарят дава живот, вяра и подарява бъдеще “, съобщи президентът Радев.
На церемонията през днешния ден о. з. старши лейтенант проф. доктор Никола Владов беше награден с медал „ Стара планина “ първа степен с мечове за заслугите му за развиването на здравната просвета и за повсеместен принос в региона на военномедицинското дело. Той има важен принос в развиването на науката и практиката в областта на коремната хирургия, за рационализиране и за въвеждане у нас на нови медицински способи, за разпространение активността и издигане престижа на здравните органи от Министерството на защитата в страната и чужбина.
Проф. доктор Георги Тодоров беше награден с медал „ Стара планина “ първа степен за за развиването на здравното обучение, просвета и процедура в България. Той е един от пионерите в българската лапароскопска хирургия и учредител на актуалната ендокринна хирургия. Дългогодишен учител е в Катедрата по хирургия към Медицинския университет.
 Румен Радев: Наш дълг е да се кандидатираме за втори мандат (ВИДЕО) Румен Радев: Наш дълг е да се кандидатираме за втори мандат (ВИДЕО)
Държавният глава Румен Радев даде конференция във връзка четвъртата годишнина от встъпването си в служба. FB_VIDEO Още първоначално...
Проф. Пламен Павлов получи медал „ Св. св. Кирил и Методий ” първа степен за огромни заслуги в региона на образованието и популяризирането на българската история. Той развива ярка общественополезна активност, взе участие в разнообразни конгреси на българските общности в чужбина и работи за разширение на връзките сред българските сдружения от целия свят. Учредител е на редица научни, културни и публични планове за разпространение на българската история и създател или съавтор на повече от 400 книги и научни писания.
Атанасия Стоянова е удостоена с медал „ Св. св. Кирил и Методий ” първа степен за нейните огромни заслуги в региона на образованието и българистиката. Има безспорен принос за просветата на българското малцинство в родната ѝ Молдова. Била е Генерален шеф на Департамента по и действие на езиците към държавното управление на Молдова и основава Неправителствени организации „ Център за проблемите на националните малцинства “, като е съдействала за професионалното израстване на учителите. В момента е специалист по многоезиково обучение във Върховния комисариат по въпросите на националните малцинства към ОССЕ.
Доц. доктор Александър Оскар е награден с медал „ За гражданска заслуга “ първа степен за изключително значимите му заслуги за развиването и укрепването на гражданското общество, демократичните институции и отбрана на правата и свободите на индивида в България. Доц. Òскар е изявен офталмолог и „ Лекар на годината “ за 2020 година Познат е и със своята интензивност в отбрана на гражданските права и свободи, както и с непримиримото си отношение към прояви на език на омразата.
От името на отличените проф. Пламен Павлов изрази благодарност за висшите държавни оценки. Той посочи, че отличените споделят една и съща – да лекуват тялото и душата на българския народ. Припомняйки посланието на Георги Раковски, че любовта към отечеството превъзхожда всички международни добрини, проф. Павлов насочи апел за единение сред българите вътре и отвън границите на родината.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР