Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на

...
Президентът Румен Радев връчи първия проучвателен мандат за съставяне на
Коментари Харесай

Радев връчи първия мандат на ГЕРБ-СДС. Неврохирург е кандидатът им за премиер

Президентът Румен Радев връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на най-голямата парламентарна група в 48-ото Народно заседание ГЕРБ-СДС. Папката одобри номинираният за министър председател от ГЕРБ-СДС проф. Николай Габровски, който е началник на клиниката по неврохирургия в " Пирогов ". При връчването на мандата Радев уточни, че чака до седмица да бъде препоръчан състава на проектокабинета, а Габровски обеща да предложи кабинет, който да е по-далеч от политическото говорене и да е по-близо до експертното, до професионалното. 

" В сходство с наредбите на Конституцията на Република България и на резултатите от предварителните парламентарни избори за 48-ото Народно заседание ви връчвам изследователски мандат за сформиране на държавно управление. Очаквам в 7-дневен период да предложите състав на Министерски съвет, който да отговори на високите публични упования за непоклатимост, експертност и отговорност ", с тези думи Румен Радев се обърна към претендента на ГЕРБ-СДС за премиер  Николай Габровски. 

Радев напомни, че преди 40 дни е дал старт на консултациите за сформиране на кабинет и то точно с парламентарната група на ГЕРБ-СДС. " Както тогава, и през днешния ден желая да заявя, че вашата отговорност за сформиране на държавно управление е най-голяма ", сподели президентът. Той изрази вяра спомагателното време, което е отпуснал на партиите да е спомогнало за намиране на удачна формула за сформиране на кабинет, и за търсене на задоволителна политическа поддръжка в Народното събрание. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР