Президентът Румен Радев удостои с орден Мадарски конник“ първа степен

...
Президентът Румен Радев удостои с орден Мадарски конник“ първа степен
Коментари Харесай

Посланикът на Южна Корея: България винаги ще е в сърцето ми

Президентът Румен Радев удостои с медал „ Мадарски конник “ първа степен изключителния и пълномощен дипломат на Република Корея Ли Хо-шик за изключително огромните заслуги на дипломата в развиването на двустранните връзки сред Република България и Република Корея, съобщи кореспондент на БГНЕС.


Президентът Радев уточни, че мандатът на дипломат Ли Хо-шик е съвпаднал с сложното време на пандемията от ковид, само че все пак той е направил доста за задълбочаването на двустранните ни връзки.

„ Искам да ви благодаря за вашите поредни старания за задълбочаване на двустранното съдействие във всички области от двустранен интерес. Вашият мандат не беше елементарен, той значително съответства с световната пандемия, само че все пак вие положихте съществени старания за запазване на политическите контакти, за поощряване на комерсиалното съдействие и изключително за развиването на културния просветителния и теоретичен продан “, сподели президентът.

Той напомни, че дипломат Ли-Хо-шик е и създател на книга за България, която той има удоволствието да има. Моята книга е първата отдадена на вашата татковина, която е издадена на корейски език, сподели от своя страна южнокорейският дипломат, който благодари за гостоприемството и високото отличие.

„ Публикувах книга, която да показа България на моите сънародници. Имах опцията да провеждам фестивали “, сподели дипломат Ли Хо-шик, който приключи изявлението си на прекрасен български език: „ България постоянно ще е в сърцето ми. До нови срещи, другари! “. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР