Президентът Румен Радев удостои посланика на ОАЕ у нас Султан

...
Президентът Румен Радев удостои посланика на ОАЕ у нас Султан
Коментари Харесай

Радев удостои посланика на ОАЕ у нас с орден Мадарски конник първа степен

Президентът Румен Радев удостои посланика на ОАЕ у нас Султан Рашид Алкайтуб Алнуайми с медал " Мадарски конник " първа степен. Той бе награден за изключително огромните заслуги на дипломата за развиването и задълбочаването на двустранните връзки. Това се случи на тържествена гала в Гербовата зала на " Дондуков " 2, оповестяват от пресцентъра на президента.

Радев акцентира, че България смята Обединените арабски емирства за стратегически сътрудник в района на Близкия изток. По думите му връзките сред двете страни се развиват с възходяща активност. Президентът акцентира напъните на дипломат Алнуайми за надграждането на връзките сред България и ОАЕ.

Държавният глава поздрави дипломат Алнуайми и ОАЕ за положителната организация на климатичната конференция COP 28 при започване на декември в Дубай и открои високото равнище на водачество и отговорност, демонстрирани по време на международния конгрес. Той посочи, че макар обстоятелството, че ОАЕ е една от най-богатите страни на изкопаеми горива, тя е посочила изключителна отговорност в развиването на зелени технологии и добиването на зелена сила. Според него ОАЕ и България могат да си сътрудничат в тази посока.

Посланик Алнуайми изрече признателност за оказаната чест и полученото висше държавно отличие. Дипломатът уточни, че по време на мандата си в България е имал опцията да работи в стеснен контакт с всички държавни институции и изрази признателност за получената поддръжка към страната му на всички равнища. По думите му визитата на Радев в ОАЕ през 2022 г, е отворило нови порти и благоприятни условия за съдействие.
 На пето място сме в света по превод на аржентинска литература
На пето място сме в света по превод на аржентинска литература

Радев удостои посланика на Аржентина у нас Алфредо Нестор Атанасоф с медал " Мадарски конник " първа степен
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР