Президентът Румен Радев участва в предаването "Годината на Дарик радио". Той

...
Президентът Румен Радев участва в предаването "Годината на Дарик радио".
Той
Коментари Харесай

Президентът Радев обяви Тръмп за свой учител и обясни защо

Президентът Румен Радев взе участие в предаването "Годината на Дарик радио ".

Той разгласи, че ще предложи промени в Конституцията. На въпрос какво тъкмо ще изиска да се промени, президентът даде за образец самостоятелната конституционна тъжба. Той акцентира, че всеки българин би трябвало да може да сезира Конституционния съд.

Това е един от факторите за гражданско общество, акцентира президентът. Радев добави, че сходна опция е написана в законите на доста европейски страни.

Радев разяснява изборите, които се организираха в страната ни тази година. „ Ако четете социологическите проучвания от локалните избори, някои демонстрират, че хората не имат вяра, че със своите дейности могат да провокират смяна. Най тежкото следствие е загубата на доверие. Особено, в случай че вземем последните локални избори “, сподели още той.

„ Много са слабостите и аз привиквах съвещания на ЦИК, на институции и преди и след изборите. Това е мощно обезпокоително, един голям брой недействителни бюлетини - 15-20%, а се приема, че 3% е прага за недействителни бюлетини по европейските стандарти.

Купен корпоративен избор, неактуализирани изборни описи на доста места “, добави държаният глава.

Аз не воювам с никого, акцентира президентът. Интересуват ме резултатите от ръководството на Бойко Борисов, добави той.

Преди 10 години ние бяхме дружно с Румъния, дори бяхме по-добре. Сега да вземем Румъния - какви са пенсиите там? Ако вземем статистическите данни, ние сме на 51 % от междинното европейско равнище, Румъния на над 60 %...

Само за 10 години Румъния се придвижи с 10 пункта напред. А ние единствено с три... Тази политика, която води държавното управление продължава да залага на ниски заплати и ниски налози, означи Румен Радев.

България е с лимитирани запаси. Нашият единствен метод да догонваме Европа, това е човешкият капитал. Трябва да има друга политика, доста по-догонваща, разяснява още президентът.

Американският президент Доналд Тръмп споделя „ America first “. Ние би трябвало да се учим от президента Тръмп, сподели още Румен Радев и добави, че би трябвало да се пазят ползите на България.

Президентът разяснява и проблемите към НСО, които напоследък са във фокуса на публичното внимание. Той акцентира че видимо управлява службата, само че тя в действителност оперативно се ръководи от други.

Нека българският законодател реши за това дали би трябвало да се смали защитата. Има хора, които преценят степента на опасността, разяснява Румен Радев.

Относно плана за разширението на Националната библиотека, президентът съобщи, че го поддържа.

Президентът сподели, че за него думата на на 2019 година е "безветрие ", а думата на идната 2020 година ще е "отговорност ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР