Президентът Румен Радев свиква заседание на КСНС заради заплахи за

...
Президентът Румен Радев свиква заседание на КСНС заради заплахи за
Коментари Харесай

Президентът отново свиква КСНС. Ще се обсъжда състоянието на въоръжените ни сили

Президентът Румен Радев привиква съвещание на КСНС поради закани за националната сигурност и положението на въоръжените сили, заяви прессекретариатът на президента.

Темата е „ Рискове и закани за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими ограничения “.

Заседанието ще бъде на 15 февруари, вторник, от 14 часа. Предвидено е да има специфичен отчет на началника на защитата адмирал Емил Ефтимов.

Парламентарните партии, които вземат участие в Консултативния съвет по право, към този момент са получили поканите си от президента. Поканите са получени и в държавното управление.

Свикването на КСНС идва единствено ден откакто министърът на защитата Стефан Янев призна, че скупчването на съветски войски по границата с Украйна заплашва и българската национална сигурност, припомня БНР.

До края на седмицата стартира взаимната защита на българското небе с изтребители на Испания.

Последният КСНС беше на 10 януари и беше отдаден на връзките със Северна Македония, а след него поради позитивен PCR тест на ръководителя на Народното събрание Никола Минчев под карантина беше огромна част от политическото управление на страната.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР