Президентът Румен Радев свиква консултативна среща заради ескалацията на войната

...
Президентът Румен Радев свиква консултативна среща заради ескалацията на войната
Коментари Харесай

Румен Радев свиква консултативна среща заради ескалацията на войната в Украйна

Президентът Румен Радев привиква консултативна среща поради ескалацията на войната в Украйна, оповестява Нова телевизия. На нея ще бъдат разисквани последствията за сигурността, стопанската система и обществена сфера.

В срещата ще вземат присъединяване министър-председателят Гълъб Донев, заместител министър-председателят по икономическите политики и длъжностен министър на превоза и известията Христо Алексиев, заместител министър-председателят по публичния ред и сигурност и длъжностен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев, заместител министър-председателят по обществените политики и длъжностен министър на труда и обществената политика Лазар Лазаров, министърът на защитата Димитър Стоянов, министърът на енергетиката Росен Христов, министърът на стопанската система и промишлеността Никола Стоянов, заместник-министърът на външните работи Велислава Петрова, заместител началникът на защитата генерал-лейтенант Димитър Илиев, заместник-главният секретар на Министерство на вътрешните работи Станимир Станев, ръководителят на Държавна организация " Национална сигурност " Пламен Тончев, заместник-председателят на Държавна организация " Разузнаване " Асен Тутеков и шефът на Служба " Военно разузнаване " бригаден военачалник Венелин Венев.

Припомняме, че преди дни съветският държавен глава, като привика на дейна военна работа 300 000 резервисти. Западните страни осъдиха остро този ход и подчертаха, че това ще ескалира спора в Украйна. По същото време бяха инициирани и  за присъединението им към Руската федерация. Владимир Путин съобщи, че е подготвен да употребява всичките си налични оръжия,, с цел да отбрани териториалната целокупност на Русия.

Служебният министър на защитата, че директна заплаха за националната сигурност на България няма.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР