Президентът Румен Радев свали картите и разкри истината за отношенията

...
Президентът Румен Радев свали картите и разкри истината за отношенията
Коментари Харесай

Шокиращо признание на Радев! Какво каза за Кирил и Асен

Президентът Румен Радев смъкна картите и разкри истината за връзките си с Кирил Петков и Асен Василев. Направи самопризнание, което шокира всички.

Дали се срещам постоянно с господин Борисов? Разбира се, че не! Това не е първата неистина на господин Василев (бел ред. Асен Василев). Бях първият измамен, когато се доверих на тези хора. Беше неточност, че позволих такива хора да откраднат очакванията ни за смяна. За страдание, българите получиха неистина. Ще надживеем тази шмекерия " - това съобщи президентът Румен Радев в Албания.
-->
По думите му като общество би трябвало да кажем не на апатията, с по-висока изборна интензивност и законни институции.

Президентът посочи, че не е добре за Европа България да бъде държана отвън Шенген, защото покрива всички критерии.

Според него става въпрос за субективни аргументи, когато една или две страни не ни поддържат за шенгенското пространство.

" България направи най-важното, България е изпълнила всички механически критерии и то от 2011 година, двете инспекции, които ние предизвикахме, и то на благосклонност, демонстрираха положителни резултати. Имаме писмо и от ръководителя на Европейска комисия, работим на най-високо политическо равнище.

Някои от вас бяха с мен и на съмита в Прага и Брюксел - отвън дневния ред, аз повдигах тези въпроси, че България и Румъния са изпълнили всички критерии и заслужават и би трябвало да бъдат признати и че държането на България и Румъния отвън Шенген не е добре за Европа, за нашата сигурност, за свободния пазар, за нашите стопански системи. Постигнал съм персонално подкрапата и на канцлера Шолц и на президента Макрон и на колебаещи се страни първоначално - Швеция, Дания. България покрива всички справедливи критерии. И това, че една или две страни не желаят да дадат своята поддръжка, значи, че имат някакви субективни визии - стопански или вътрешнопоблитически, само че по тази тематика ще продължава да се работи ", съобщи Румен Радев.

Държавният глава ще съставлява България в Срещата на върха Европейски съюз - Западни Балкани, която за първи път се организира в страна от района. Лидерите на 27-те и шестте страни от Западните Балкани ще обсъдят стратегическото партньорство и развиването на политическия разговор с Европейски Съюз, превъзмогването на отрицателните социалноикономически последствия от войната в Украйна и задълбочаващите си енергийна и продоволствена рецесия, провокациите пред сигурността, миграционният напън, битката с тероризма и проведената престъпност.

Президентът ще се срещне и с българското национално малцинство в Тирана довечера.

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР