Президентът Румен Радев ще участва днес в тържественото издигане на

...
Президентът Румен Радев ще участва днес в тържественото издигане на
Коментари Харесай

Радев ще присъства на тържественото откриване на пилона в Рожен

Президентът Румен Радев ще взе участие през днешния ден в тържественото издигане на националното знаме на България на Роженските поляни в Родопите, оповестиха от прессекретариата на президента.

 

Патриотичното начинание се организира под патронажа на президента. 

 

Празничната стратегия стартира в 18.00 часа. Президентът Румен Радев ще насочи одобрение в 20.30 часа, след което ще се състои тържественото издигане на националното знаме на Република България. Националният химн ще бъде изпълнен от Гвардейския внушителен духов оркестър, Представителния отбор на Въоръжените сили и деца. 

Издигането на българския народен байрак на Рожен е отдадено на 111 години от Освобождението на Родопите и 120 години от Илинденско-Преображенското въстание. 

 

На 14 юли, петък, президентът ще взе участие от 11.00 часа в откриването на събора на националното творчество „ Рожен “ 2023. Началото на събитието ще бъде обещано със звън на родопски чанове от централната сцена. Тази година се означават 125 години от първото осъществяване на събора в Родопите. 

 

Хиляди участници се чака да се включат в обичайния народен фолклорен конкурс за артисти, инструменталисти, национални танци, традиции и вербален фолклор. Организатори на събитието са съдружие „ Рожен – Наследство в бъдещето “, фондация „ Наследство в бъдещето “ и Община Смолян. 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР