Президентът Румен Радев ще ръководи българската делегация за участие в

...
Президентът Румен Радев ще ръководи българската делегация за участие в
Коментари Харесай

Президентът Радев ще ръководи българската делегация за участие в срещата на върха на НАТО в Мадрид

Президентът Румен Радев ще управлява българската делегация за присъединяване в срещата на върха на държавните и държавните ръководители на страните от НАТО, която ще се състои в Мадрид, Кралство Испания, от 28 до 30 юни.

Променената среда за сигурност в подтекста на войната в Украйна, укрепването на отбранителния капацитет на Алианса, политиката на разширение, както и активността на ускорителя за нововъведения в отбранителния бранш (DIANA) и съпътстващия Фонд на НАТО за нововъведения ще бъдат измежду тематиките на срещата на върха. В Мадрид държавните и държавни ръководители ще поддържат новата Стратегическа идея на Алианса, която ще набележи задачите и дилемите на Северноатлантическия пакт в идващите години.

Очаква се на срещата на върха с изключение на водачите на 30-те държави-членки да вземат участие ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел, ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, както и сътрудниците на НАТО от Азиатско-тихоокеанския район – Австралия, Япония, Република Корея, Нова Зеландия, както и Финландия, Швеция, Грузия.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР