Президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните

...
Президентът Румен Радев ще проведе консултации с представители на парламентарните
Коментари Харесай

Възраждане, БСП и Има такъв народ отиват на консултации при Радев

Президентът Румен Радев ще организира съвещания с представители на парламентарните групи на останалите три партии в 49-ото Народно заседание –Възраждане, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. В понеделник президентът организира съвещания за сформиране на държавно управление с ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи. Резултатите: Мария Габриел изиска споделена отговорност, а Николай Денков предизвести за нови избори, в случай че първият мандат се провали. " В основата на бъдещото ръководство би трябвало да е споделената отговорност.

Имаме потребност от още малко време, с цел да преодолеем разликите и да приключим договарянията ", съобщи вицепремиерът и външен министър в оставка Мария Габриел след консултациите при президента Румен Радев. Първи кръг съвещания на президента Радев с ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи – има ли светлина в тунела (ОБЗОР) Премиерът в оставка акад. Николай Денковзаяви, че единодушието сред ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС би трябвало да докара до реализирането на първия мандат. " Ако не се откри такова единодушие, най-вероятно ще отидем на избори ", предизвести той след консултациите при президента. Държавата би трябвало да има непоклатимост и предвидимост. Ако двете ръководещи обединения – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, се схванат, има ротация и идващ кабинет, ние ще продължим да бъдем фактор на непоклатимост ".

Това обявиха съпредседателят на Движение за права и свободи Джевдет Чакъров и зам.-председателят на ПГ на придвижването Йордан Цонев пред президента Румен Радев. " Нашата позиция не се е трансформирала за това да се откри още веднъж формула за ръководство на страната в сегашния миг с оглед и на политическата обстановка в страната, и в геополитическата обстановка ", съобщи Чакъров и добави: " Нашата поддръжка е била постоянно предвидима и поредна. Съпредседателят на придвижването открои главните цели на Движение за права и свободи - Шенген и Еврозоната ". От своя страна Йордан Цонев също удостовери, че ролята на Движение за права и свободи в първите 9 месеца на кабинета " Денков-Габриел ". " Имахме градивна роля и в съставянето на този кабинет, добави Цонев. Движение за права и свободи извърши своите задължения. Ако двете ръководещи обединения – ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, се схванат, има ротация и идващ кабинет, ние ще продължим да бъдем фактор на непоклатимост ", сподели още Цонев

. Оставката на премиера Николай Денков беше подадена на 5 март в Народното събрание. На идващия ден тя беше прегледана от Народното събрание, а депутатите я гласуваха единомислещо с 216 гласа  " за ". Правителството в оставка направи в петък в Министерския съвет отчет за свършеното през миналите девет месеца.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР