Президентът Румен Радев ще присъства на тържеството по случай 24

...
Президентът Румен Радев ще присъства на тържеството по случай 24
Коментари Харесай

Президентът е на визита в Пловдив за 24 май

Президентът Румен Радев ще участва на тържеството по случай 24 май пред филантропичната гимназия " Св. св. Кирил и Методий " в Пловдив. Държавният глава ще се включи и в празничното шествие в града

Хуманитарната гимназия е правоприемник на епархийското учебно заведение, от което през 1851 година по самодейност на Найден Геров е подета самодейността за всенародните празнувания на празника на светите първоучители. Затова и всяка година на 24 май тържествата в Пловдив стартират точно от това място.

По традиция пред паметника на светите равноапостоли ще бъде отслужен и  молебен от пловдивския митрополит Николай, ще бъдат поднесени венци и цветя. След това ще потегли и празничното шествие, предвождано от иконата на св. св. Кирил и Методий, което ще премине по централната пешеходна улица. В него ще се включат групи възпитаници и преподаватели от пловдивските учебни заведения, представители на просветителни и културни институции. Концертни изпълнения  на духови оркестри и хорови обединения ще има на три места по пътя на шествието, което ще продължи до площада пред Община Пловдив.

Президентът Румен Радев ще бъде посетител и на тържественото отбелязване  на 60 години от основаването на Пловдивския университет " Паисий Хилендарски ". Държавният глава ще приветства студентите, преподавателите и академичното управление.     
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР