Президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател Николай Габровски,

...
Президентът Румен Радев ще приеме кандидата за министър-председател Николай Габровски,
Коментари Харесай

Президентът приема папката с министри, пада тайната на имената в екипа на Габровски

Президентът Румен Радев ще одобри претендента за министър-председател Николай Габровски, посочен от най-голямата по бройка в 48-ото Народно заседание парламентарна група - на ГЕРБ-СДС, на който, според конституционната процедура, връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление в границите на сегашния парламент. Срещата ще стартира в 10:30 часа, на " Дондуков " 2.

След приемане на досието президентът я входира в деловодството на Народното събрание, като упованията са проектокабинетът да бъде гласуван от депутатите в сряда или четвъртък.

Засега срещу са се оповестили парламентарните групи на " Продължаваме промяната ", " Демократична България ", " Възраждане " и " Българска социалистическа партия за България ". След изключването на Явор Божанков от редиците на социалистите, четирите парламентарни групи разполагат със 124 депутати. Това значи, че в случай че във вторник Движение за права и свободи поддържа кабинет на Габровски, той може да мине през гласоподаване единствено при понижен кворум в залата. От средите на ГЕРБ се прокрадна и друга опция - скрито гласоподаване. 

Николай Габровски към този момент съобщи, че е подготвен със състава на кабинета, само че към момента не се оповестява нито едно от имената в листата с посочените министри. В общественото пространство изтече само името на Драгомир Заков като евентуален външен министър. Той е някогашен дипломат на България в НАТО и министър на защитата в държавното управление на " Продължаваме промяната ".

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР