Президентът Румен Радев ще представлява България на извънредното заседание на

...
Президентът Румен Радев ще представлява България на извънредното заседание на
Коментари Харесай

Радев заминава за Брюксел за извънредното заседание на Европейския съвет

Президентът Румен Радев ще съставлява България на изключителното съвещание на Европейския съвет, което ще се организира през днешния ден и на следващия ден в Брюксел, оповестиха от прессекретариата на президента.

Сред акцентите в срещата на върха ще бъдат войната на Русия против Украйна, икономическото положение на Европейския съюз (ЕС) с фокус върху показаните от Европейската комисия нови начинания за поощряване на конкурентоспособността на Съюза. Тема на срещата ще е и миграцията и гарантирането на сигурността на външните граници на Европейски Съюз.

Министерският съвет утвърди позицията на България за присъединяване в изключителното съвещание на Европейския съвет.

В подтекста на стопанската система се чака водачите да одобряват изводи, които слагат основите на дейности, ориентирани към гарантиране на дълготрайна конкурентоспособност, икономическо богатство и водеща роля на международната сцена за Европейския съюз. Тези дейности са основани на изчерпателен метод за подсилване на икономическата, индустриална и софтуерна база на Съюза и на европейския суверенитет и стратегическата самостоятелност.

Европейските водачи ще обсъдят още обстановката с миграцията и ще оценят осъществяването на заключенията от юни, октомври и декември 2021 година, за усилване на работата в следните посоки: по-ефективен надзор на външните граници на ЕС; засилени външни дейности със страните на генезис и транзит; усилване на съдействието при връщане и реадмисия; битка с контрабандата на мигранти; напредъка по Пакта за миграцията и убежището.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР