На среща с преподаватели и студенти в Софийския университет Св.

...
На среща с преподаватели и студенти в Софийския университет Св.
Коментари Харесай

Калин Стоянов с отличие от СУ за принос и сътрудничество в областта на регионалната сигурност

На среща с преподаватели и студенти в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ министърът на вътрешните работи Калин Стоянов беше отличен с грамота за извънреден принос и съдействие в региона на Регионалната сигурност. Отличието му беше връчено от професор д.н. Климент Найденов - декан на Геолого-географския факултет на университета, под чието управление в Алма Матер се образоват студентите от катедра „ Регионално развиване “, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

 

„ Днес, когато означаваме Деня на Европа, ние освен честваме мира и единството, които Европейският съюз символизира, само че и подчертаваме нашата ангажираност към обезпечаването на сигурността в района. Сътрудничеството на нашата институция със Софийския университет демонстрира какъв брой е значимо да се интегрират университетските познания и практическият опит в региона на сигурността. През последните години всички ние сме очевидци на от ден на ден спорове в интернационален проект и на обвързваните с тях последици като мигрантски рецесии и нараснала опасност от тероризъм в обособени райони “, съобщи министър Стоянов.

 

„ С навлизането на актуалните информационни и компютърни технологии в системите за обезпечаване на сигурността, за Министерство на вътрешните работи е от огромна значимост да разполага с добре готови и висококвалифицирани експерти, които да проектират, внедряват и поддържат тези системи. Затова, с тази взаимна самодейност със Софийския университет, ние имаме за цел да осигурим на студентите и на младежите в страната освен знания, само че и на практика опит в тези извънредно настоящи области от нашето всекидневие. От друга страна, студентите ще имат опция да се срещнат от близо с работата на нашата институция, с опциите за професионално развиване, като по този метод разчитаме да задържим повече млади експерти тук в страната ни “, добави още министър Стоянов.

 

 „ През миналата една година в Софийския университет бяха упълномощени няколко магистърски стратегии с изключителна значимост в областта на Регионалната сигурност. Това са специалностите Геопространствено разузнаване и разбори, Комуникационни технологии в сигурността и Гео-информационни технологии при ръководството на рецесии “, заяви проф. Климент Найденов. „ Съвместно с екипа на Министерство на вътрешните работи сме фокусирани върху това да осъществяваме продан на опит сред специалистите на министерството и наши преподаватели, както и да проведем стажове за нашите студенти от тези магистърски стратегии, с което да осигурим опция на младежите да придобият на практика опит в действителна среда “, добави проф. Найденов.

 

Сред гостите на церемонията в Софийския университет бяха също заместник-министърът на вътрешните работи Тони Тодоров и основният секретар на Министерство на вътрешните работи основен комисар Димитър Кангалджиев.

 

 

 

фотоси: Министерство на вътрешните работи

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР