Президентът Румен Радев се обяви срещу подготвяна законова промяна, която

...
Президентът Румен Радев се обяви срещу подготвяна законова промяна, която
Коментари Харесай

Радев: Шефът на Военна информация трябва да е военен

Президентът Румен Радев се разгласи против подготвяна законова смяна, която би разрешила началник на службата " Военна информация " да бъде и граждански чиновник.

Това, което сте чули и вие, - че се готви смяна в закона, тъй че да има опция да се назначава за началник на работа " Военна информация " граждански. Аз съм изрично срещу. Военното дело е извънредно комплицирана активност, по тази причина и до момента, както е по закон, ръководителят на тази работа би трябвало да бъде човек с военно обучение, с военна експертиза и опит, с военно звание, съобщи пред публицисти Радев на въпрос за подготвяни промени в Закона за военното разузнаване, представен от Българска телеграфна агенция.

Президентът отговори на журналистически въпроси откакто приказва през днешния ден на обичайна посланическа конференция в Централния боен клуб в София.

Ако сменят закона и я кръстят работа " Цивилна информация ", тогава ще приема да бъде и граждански, разяснява президентът и добави, че държи ръководителят на " Военна информация " да бъде боен от кариерата.

Попитан било ли е това в съгласие с него и дали ще разпише указа за освобождението на шефа на службата бригаден военачалник Пламен Ангелов, за който през вчерашния ден стана известно, че е подал доклад за освобождение от служба, президентът Радев сподели, че това е въпрос на персонално решение и той към момента не е разговарял с генерала. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР