Президентът Румен Радев също поздрави кметовете. Най-трудно се става кмет

...
Президентът Румен Радев също поздрави кметовете. Най-трудно се става кмет
Коментари Харесай

Румен Радев заръча на кметовете да натискат властта

Президентът Румен Радев също поздрави кметовете. Най-трудно се става кмет за втори мандат, акцентира президентът като поздрави и новите кметове, и динозаврите. В лицето на кметовете президентът вижда картата на доверието на българските жители. Вие сте на първа линия, уточни Румен Радев, който счита, че точно кметовете познавали грижите на хората, които нямат партиен цвят . В множеството рецесии точно кметовете се превърнахте в поръчител на държавността, съобщи президентът и час по-скоро би трябвало да се откри решение на въпроса за по-голямата автономия на общините.

Не можем да продължим да приказваме пожелателно и нереално за проблемите на общините, безапелационен е Радев и се разгласи за систематичен метод. В изоставащите региони би трябвало да има повече наличие на страната . А проблемите пред общините могат да се решат посредством децентрализация. Повече принадлежности в ръцете на общините значи и по-голяма отговорност, съгласно него.

Аз чакам от вас въпроси и напън, прикани президентът локалните водачи.

Доста волна станала програмата за саниране на жилищата , по мнението му. Една от концепциите за пари за програмата е от Фонда за енергийна сигурност . Румен Радев посъветва кметовете да питат властта има ли го този фонд или го няма и подлага на критика хиперамбициите на МФ от предходната година, бюджетът да е под 3%. Да питат какво е станало с 351 амбулатории за доболнична помощ. Радев подлага на критика и забавянето на Спешната здравна помощ у нас. В същото време доста обитаеми места са без достъп до вода и сложи въпроса за съотношението сред цена и качество на водата. Президентът чака незабавно да се одобри Закона за ВиК.

Винаги ще бъда до вас, даде обещание Румен Радев.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР