Президентът Румен Радев с изявление след Консултативния съвет за национална

...
Президентът Румен Радев с изявление след Консултативния съвет за национална
Коментари Харесай

Президентът след КСНС: Трябват ни нови оръжия – армията ни изостава

Президентът Румен Радев с изказване след Консултативния съвет за национална сигурност. Темата на съвещанието през днешния ден беше „ Рискове и закани за националната сигурност на Република България. Състояние на Въоръжените сили. Необходими ограничения “.

„ Членовете на Съвета се сплотиха, че ескалацията на напрежението в Черноморския район, нестихващите спорове в Близкия Изток и Азия, интернационалният тероризъм и миграционните потоци изправят страната ни пред основни предизвикателства”, уточни президентът.

Президентът регистрира, че страните от района заделят все по-голям запас за превъоръжаване с нови мостри техника и развиване на новаторски технологии с военни предопределения.

„ Процесът за придобиване на нови качества и поддържане на високи софтуерни въоръжени сили е все по-отчетлив. В рамките на съвещанието беше обновено на въоръжените сили на България, с оглед тяхната роля за гарантиране на суверенитета, сигурността, независимостта и отбраната на териториалната целокупност на страната”, добави Радев.

Държавният глава уточни още, че на съвещанието са обрисувани областите с избрани дефицити от качества и софтуерно закъснение в тяхното развиване, подбудени от „ незадоволително финансиране и ограничавания в нормативната уредба”.

„ Темпът на рационализация на Българската войска не подхожда на актуалните провокации. Проектите за модерниза

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР