Президентът Румен Радев реагира на коментара на премиера Бойко Борисов,

...
Президентът Румен Радев реагира на коментара на премиера Бойко Борисов,
Коментари Харесай

Президентът поиска от бившия шеф на РЗИ-София да каже защо е подал оставка

Президентът Румен Радев реагира на коментара на премиера Бойко Борисов, който по-рано през днешния ден се включи онлайн във Facebook. От дома си, където е карантиниран, министър-председателят съобщи: " Нашите служби единствено на него (бел.ред. - Румен Радев) да му дават един ден карантина, като че ли е извънземен. Затова се разделихме и с шефа на РЗИ (бел.ред. - РЗИ-София). Не можеш да делиш хората... "

Повод за изявлението на Борисов стана това, че Румен Радев не беше карантиниран за нужния интервал, откакто стана ясно, че е контактувал с позитивния на Коронавирус президент на Полша Анджей Дуда.

" В отговор на въпроси от страна на медии, свързани с изказвания на министър-председателя по отношение на оставката на началника на столичната Регионална здравна ревизия ", от прессекретариата на президента приканиха Данчо Пенчев самичък да разгласи претекстовете за напускането си.

" Противоречивите пояснения на изпълнителната власт будят от ден на ден въпроси за действителните аргументи за оставката на доктор Данчо Пенчев. Достоверността на изказванията на министър-председателя, освен по тази тематика, са под въпрос. Единствено доктор Данчо Пенчев може да внесе изясненост за аргументите, които са го предиздвикали да подаде оставка ", гласи позицията от " Дондуков " 2.

Самият Пенчев досега не е коментирал претекстовете си. Здравният министър Костадин Ангелов разгласи през днешния ден, че те са персонални, а след него министър председателят Борисов уточни като причина двойния критерий за карантиниране.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР