Президентът Румен Радев разписа указа за назначаване на Иван Гешев

...
Президентът Румен Радев разписа указа за назначаване на Иван Гешев
Коментари Харесай

Радев назначи Гешев за прокурор № 1

Президентът Румен Радев разписа указа за назначение на Иван Гешев за нов основен прокурор като преди този момент организира среща с него.
Начинът на осъществяване на този избор би трябвало да основава доверие в обществото, а не подозрение. Повторният избор във Висш съдебен съвет не го разсея. Но няма по какъв начин са се вслушам в апелите за нарушение на конституцията. Върховенството на закона е фундаментът на демокрацията, съобщи Радев.

Днес подписах декрет за назначение на господин Иван Гешев за основен прокурор. Поканих го за среща в президентството. Ясно показах своите упования за правдивост, в основата на която е самостоятелната и ефикасна прокуратура отнасяща се еднообразно към всички без оглед на обществено състояние и политическа принадлежност, съобщи Радев.

Гешев бе определен за основен след гласоподаване от Пленума на Висш съдебен съвет, получавайки безапелационна поддръжка с 20 " за “ и 4 " срещу “. Предложението за назначението му обаче бе върнато от президента Румен Радев, който отхвърли да подпише указа за това с аргумента, че Гешев е останал единствен претендент, което съгласно него е довело до " официално осъществяване на процедурата “, а не до " същинско съревнование “.
На 14 ноември кадровиците на правосъдната система наново дадоха доверието си за кандидатурата на Гешев, което задължи президентът да утвърди назначението му за началник на прокуратурата.

 

Очаквайте детайлности!
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР