Президентът Румен Радев разкритикува властта и политиците пред ръководството на

...
Президентът Румен Радев разкритикува властта и политиците пред ръководството на
Коментари Харесай

Румен Радев критикува кадровата политика в сигурността пред офицерите от запаса

Президентът Румен Радев разкритикува властта и политиците пред управлението на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и запаса (СОСЗР) . На среща, провела се в президентството, Радев открои неправилната кадрова политика - на виновни постове се назначавали хора, които нямат задълбочена визия от проблемите на сигурността и защитата. " Политиците не би трябвало да губят връзка с Българската войска, с цел да осъзнават смисъла и последствията от решенията си в областта на защитата и сигурността ", е декларирал Радев.

Пред Съюза президентът оцени високо активността на организацията, като е от извънредно значимо да продължи да работи за предаването през поколенията на българските воински обичаи и завещания, защото България се нуждае от добре готови, образовани и възпитани в родолюбие младежи . Румен Радев прикани за още по-тясно взаимоотношение сред СОСЗР с Министерството на образованието и науката за развиване на патриотичното образование у нас , което заслужава доста по-голямо внимание от страна на институциите.

Председателят на СОСЗР военачалник о.з. Златан Стойков е споделил с президента потребността да се одобри проектозакон за запасното войнство в България , да се сътвори народен фонд " Български военни и военно-исторически монументи и мемориали " и да се разгласи СОСЗР за Национално представителна военно-патриотична организация в България, Европа и като член на Междусъюзническата организация на офицерите от запаса (CIOR). Румен Радев изрази поддръжката на президентската институция за постигането на тези цели.

Съюзът на офицерите и сержантите от запаса и запаса съставлява огромната част от запасното войнство в България. Структурата на организацията включва 43 регионални организации в цялата страната, в които са учредени 300 общински организации, под чието управление са 653 сдружения и клубове. Общата бройка на членовете на СОСЗР е към 27 600 души, осведомят от пресцентъра на президентството.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР