Президентът Румен Радев провежда консултации с ПП-ДБ. През последните 9

...
Президентът Румен Радев провежда консултации с ПП-ДБ

Снимка: БГНЕС

Коментари Харесай

НА ЖИВО: Президентът Румен Радев провежда консултации с ПП-ДБ

Президентът Румен Радев организира съвещания с ПП-ДБ. През последните 9 месеца главно вие носехте отговорност за смяната в страната, като се споразумяхте с вашите сътрудници. Това съобщи президентът Румен Радев при започване на диалозите с Политическа партия.

Още гледайте във видеото на SafeNews:

„ Осигурихте си твърдата поддръжка на Движение за права и свободи за измененията в Конституцията.

Като се върнем обратно вие успяхте да сформирате ръководство с вашия мандат. Виждаме, че комплицираното отношение с вашите сътрудници остават “, добави Радев.

„ Вие склонни ли сте да продължавате по същия път, по който поехте преди девет месеца, когато сформирахте държавно управление или на база на опита, който имате сте склонни да преразгледате връзките, които имате с сътрудниците и връзките с властта “, сподели Румен Радев.

„ Действително преди 9 месеца поехме отговорност, осъзнавайки риска, че това ще нанесе политически вреди. Сега са признати 2 бюджета, имаме насърчаване на капиталовите планове и отпушване на съществени проблеми, свързани с енергийния преход ”, сподели Денков.

 

SafeNews напомня, че през днешния ден стартират консултациите с парламентарно-представените партии. Първи на „ Дондуков ” 2 отидоха от ГЕРБ-СДС. Днес са планувани диалози и с ПП-ДБ, както и с Движение за права и свободи. А на следващия ден срещите ще продължат с партиите от опозицията – „ Възраждане ”, Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ.

В търсене на решение за ротацията от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ водиха договаряния, които продължиха два дни. Резултатите от тях остават неразбираеми.
Вчера президентът посочи, че прави консултациите и по въпроса – по кое време да бъде връчен първият мандат. За това в Конституцията няма очакван период. Първата допустима дата, в която президентът може да връчи изследователски мандат на кандидат-премиера на първата парламентарна мощ е сряда, 13 март.

 

 

Още вести четете в категория България
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР