Президентът Румен Радев продължава с кръга от консултации за съставяне

...
Президентът Румен Радев продължава с кръга от консултации за съставяне
Коментари Харесай

ДПС засега остават в ролята на опозиция

Президентът Румен Радев продължава с кръга от съвещания за сформиране на държавно управление преди връчването на първия мандат. Вчера към този момент организира диалози с първите две най-големи парламентарни групи в 49-ото Народно заседание – „ ГЕРБ-СДС “ и „ Продължаваме промяната-Демократична България “.

В петък на „ Дондуков “ 2 първа дойде третата по бройка парламентарна група на „ Възраждане “. Те обявиха, че са подготвени да ръководят страната в границите на това Народно заседание и подчертаха, че преди всичко би трябвало да бъде признат държавния бюджет. Според водача на партията Костадин Костадинов е значимо да не се подменя волята на българския гласоподавател и да има политическа непоклатимост, само че не непременно.

Костадинов акцентира, че в никакъв случай не са казвали, че ще бъдат съпротива в 49-ото Народно заседание, тъй като са подготвени да ръководят страната.

Според „ Възраждане “ преди всичко би трябвало да се приказва за държавния бюджет.

Пред публицисти след консултациите Костадинов бе безапелационен, че желаят третия мандат и са подготвени да предложат свое държавно управление, само че решението е на президента. Според него даже първите две партии да сформират кабинет той ще падне като този на Кирил Петков.

След „ Възраждане “ в президентската институция пристигнаха и от Движение за права и свободи, които обявиха, че към този момент по-скоро остават в съпротива.

Лидерът на партията Мустафа Карадайъ съобщи, че първите две сили в Народното събрание са влезнали в областта на популизма с определянето на законопроекти без да е ясно кой носи отговорността. Според него те мъчно могат да надскочат персоналното и партийното си его. Карадайъ акцентира, че по-скоро към този момент остават в ролята на съпротива.

Лидерът на Движение за права и свободи посочи, че към този момент не са част от болшинството поради метода и неналичието на разговор. “Този метод нас ни слага в естественото ни място, откакто не сме взели участие в тези диалози, да бъдем в съпротива ”, сподели още Карадайъ.

“В момента следим по-скоро изгубено време. Самите участници в политическия живот мъчно могат да надскочат персоналното и политическото его, всеки приказва за разговор, само че другите хора, употребяващи понятието разговор, схващат разнообразни неща. Ние от 2016 година настояваме за нормалност в политиката. В основата на възобновяване на нормалността е разговора. Безспорно това върви с отговорността към българските жители и обществото ”, безапелационен е той.

Следващите срещи за петък са с Българска социалистическа партия и с „ ИТН “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР