Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарните партии преди да

...
Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарните партии преди да
Коментари Харесай

Радев очаква Възраждане на консултации за ново правителство


Президентът Румен Радев продължава консултациите с парламентарните партии преди да връчи първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление. След ГЕРБ, " Продължаваме промяната " и Движение за права и свободи, президентът ще беседва на " Дондуков " 2 с партия " Възраждане ". Той ще разиска през днешния ден с четвъртата парламентарна групировка опцията Народното събрание да излъчи постоянен кабинет. Държавният глава упорства за разговор сред партиите в 48-ото Народно заседание при договарянията за образуване на държавно управление.

" И се надявам, че си дават сметката всички партии за още едно – в случай че вървим по процедура без забавяния и в случай че се случи, а то към този момент се случи на няколко пъти, да не могат да излъчат държавно управление, от разформироване на Народното събрание до два месеца би трябвало да проведем избори. Това значи, в случай че стигнем до тази догадка, изборите да бъдат януари или февруари. Нека партиите в действителност се уточнят между тях какво желаят и по кое време желаят. Съвсем не отивам в тази посока – нови предварителни избори, само че в случай че стигнем там по кое време да бъдат тези избори? А това значи и по кое време да приключат и консултациите, в случай че те са несполучливи. "

Условията на " Възраждане " за поддръжка на държавно управление с мандат на друга партия са референдум за участие на България в еврозоната, да не се купуват нови самолети от Съединени американски щати, както и страната ни да не дава оръжие на Украйна.

Лидерът на партията Костадин Костадинов: 

" Най-доброто решение за България са нови избори ". След консултациите с представителите на " Възраждане " президентът би трябвало да насрочи обособени срещи с останалите три обединения в 48-ото Народно заседание преди да връчи първи изследователски мандат на ГЕРБ.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР