Президентът Румен Радев поздравява юридическата общност в България по повод

...
Президентът Румен Радев поздравява юридическата общност в България по повод
Коментари Харесай

Радев: Държавата трябва да създава условия за свободното развитие на човека и на гражданското общество

 Президентът Румен Радев поздравява юридическата общественост в България във връзка 16 април - Деня на Конституцията и празник на юриста и на правосъдните чиновници. Това оповестиха от пресекретариата на президента.

" Актуални за всяко време остават откритите в Търновската конституция цялост на личността, на кореспонденцията и собствеността, свободата на печата, върховенството на закона и равенството пред него “, декларира президентът. Президентът показва, че в дневния ред на възродената ни страна още през 1879 година с главния закон е заложено " демократичното начало “, което би трябвало да бъде следвано и преоткривано и през днешния ден.

Пренесен посредством духа и буквата на настоящата Конституция е заветът на учредителите - да бъде отстоявана българската еднаквост и националният суверенитет, декларира Румен Радев. Президентът отбелязва, че актуалната страна е конституционно обвързана да основава условия за свободното развиване на индивида и на гражданското общество.

" Посоката е заложена. Следването ѝ изисква както господство на закона, по този начин и политическа мъдрост “, добавя Румен Радев.

По мотив професионалния им празник президентът показва, че българските адвокати и правосъдни чиновници, прилагайки и пазейки правото и Конституцията, всекидневно отстояват и правовата страна.

" На вас е поверена отговорността за обективно и независимо използване на закона, ваше е и призванието да давате отбрана и да постигате правдивост “, обръща се Румен Радев към юридическата общественост у нас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР