Президентът Румен Радев посети временния пункт при ГКПП „Дунав мост“,

...
Президентът Румен Радев посети временния пункт при ГКПП „Дунав мост“,
Коментари Харесай

Радев: Очаквам по най-бързия начин да бъде решен проблемът с бързото издаване на документи за бежанците


Президентът Румен Радев посети краткотрайния пункт при Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Дунав мост “, където от БЧК дават помощ и съвещания на влизащите от Украйна.

Той благодари на всички доброволци, жители и държавни чиновници за помощта страната ни да извърши своя филантропичен дълг.



„ В момента пункта работи натоварено, само че към момента не се е стигнало до обстановката да проработят и спомагателните “, сподели Радев.

Той чака страната като главен координатор и уредник на всички тези действия да бъде още по-ангажирана и срочно да изготви логаритъм, в който да е пределно ясно какво е разпределението на отговорностите сред централната и локалната власт.

„ Надявам се, че тази рецесия ще даде на 47-ото Народно заседание опция да задейства нещо, което от дълго време чакаме. Голяма част от тези хора са с български генезис и чакам по най-бързия метод да бъде решен казусът с издаването на документи за идентичност на хора от нашата историческа диаспора. Те би трябвало да имат опция да се включат интензивно в пазара на труда, да употребяват обучение и медицински услуги “, сподели още президентът.

Той посочи, че това би трябвало да бъде част от нашата демографска политика.

Според него преди всичко би трябвало да се усъвършенства координацията, с цел да се усъвършенства помощта за бежанците и те да знаят къде могат да получат поддръжка.

По думите му Националният спешен щаб би трябвало да дава по-добра информация и не е задоволителен единствено телефон за връзка. Очаква се скоро да има обединен портал с подробна информация.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР