Президентът Румен Радев поиска оставка на правителството на Бойко Борисов

...
Президентът Румен Радев поиска оставка на правителството на Бойко Борисов
Коментари Харесай

Радев поиска оставката на кабинета и главния прокурор

Президентът Румен Радев изиска оставка на държавното управление на Бойко Борисов и на основния прокурор Иван Гешев по време на послание на „ Дондуков “ 2.
„ Решението на ръководещата партия да провежда протест до гражданския митинг наоколо бе целенасочена и неприемлива провокация към гражданския мир. Стигна се до конфликти сред протестиращи и органите на реда. Опитите на премиера да трансферира отговорността за напрежението не могат да заблудят никого. Корупцията, всяването на боязън, прокурорският рекет и обир, задушаване свободата на словото, безскрупулните неистини са това, против което въстанаха българите “, акцентира Радев.
Той добави, че адвокатските колегии и в доста градове упорстват за смяна в прокуратурата. „ Гневът е бездънен, трупан с години и не може да се потиска със боязън и мощ. Българи от всички възрасти без значение от политическите си пристрастия издигнаха претенции за правда и връщане на съществени цивилен свободи, погазвани в последните години”, сподели Радев.
„ Сега, когато българите са на площада, Европа няма право да гледа България с необятно затворени очи. Съюзът има потребност от демократична България, България на закона, правилата и разпоредбите. Изходът от основаната обстановка е един - оставка на държавното управление и основния прокурор “, уточни той.
„ Протестиращите да заобикалят принуждение и да не се поддават на провокация. Полицията да заобикаля принуждение. Силата е в истина, непреклонността и единението “, прикани президентът.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР