Президентът Румен Радев подписа указ за назначаването на Габриела Наплатанова-Русева

...
Президентът Румен Радев подписа указ за назначаването на Габриела Наплатанова-Русева
Коментари Харесай

Габриела Наплатанова поема по нов професионален път


Президентът Румен Радев подписа декрет за назначението на Габриела Наплатанова-Русева за член на Съвета за електронни медии от квотата на президента.

Габриела Наплатанова е дружно с bTV още от основаването на медията и е едно от най-разпознаваемите лица на bTV Новините. Голяма част от силата си посвещава на отразяването на въоръжени спорове от горещи точки – Македония, Косово, Ирак и Афганистан. Сблъсква се с последствията от терора и на летищата в Сарафово и Истанбул. Името ѝ стои зад хиляди разказани човешки истории и огромни журналистически планове на военни тематики, отличени с голям брой награди.

„ От името на целия екип благодаря на Габриела за отличната ѝ работа и нейния неоспорим принос за одобряването на bTV Новините като нюзрума с лидерска позиция на телевизионния пазар в страната “, сподели Антон Хекимян, шеф „ Новини, настоящи излъчвания и спорт “ в bTV Media Group.

„ Ще ни липсва отдадеността и опитът на Габи като старши кореспондент в bTV Новините, само че почитаме нейното решение. Пожелаваме ѝ доста триумфи в бъдещите инициативи и имаме вяра, че ще продължи да работи за отстояването на най-високи професионални стандарти!”, добавя Хекимян.

Габриела Наплатанова има магистърска степен от Факултет по публицистика и всеобща връзка на СУ „ Св. Климент Охридски”, където приключва със компетентност „ Връзки с обществеността”. В същия факултет е хоноруван учител в интервала 2015 – 2017 година Има образования по програмата IREX на Държавния департамент на Съединени американски щати и Европейския център за сигурност „ Джордж Маршал “, както и участия в голям брой медийни стратегии на американската задача в НАТО.

През 2019 година пази дисертация на тематика „ Управление на медийните резултати и медийните интервенции по време на въоръжен конфликт” във Военна академия „ Г.С. Раковски”, факултет „ Национална сигурност”.

Носител на многочислени награди и оценки за журналистическата си работа и документалните си планове в 25-годишната си телевизионна кариера. Владее британски, употребява френски и съветски език. Омъжена с две деца.

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР