Президентът Румен Радев отрече да узурпира властта и да продължава

...
Президентът Румен Радев отрече да узурпира властта и да продължава
Коментари Харесай

Радев дава властта, но нямало кой да я поеме

Президентът Румен Радев отхвърли да узурпира властта и да продължава да ръководи със служебно държавно управление. Държавният глава всеки ден се моли и дава властта, само че няма кой да я поеме . Има боязън в партиите да поемат властта през зимата, уточни той по време на среща със синдикалните организации на КНСБ и КТ " Подкрепа ".

Това не е почтено по отношение на българските жители тъкмо в сложни времена да се поеме политическа отговорност, водачество и с това да се убеждават гласоподавателите да вървят до урните, а не с празни приказки. Това е още един тласък партиите да си влязат в функциите, да намерят разговор и консенсус да сформира постоянно държавно управление, което да има ясна политика по приходите и развиването на стопанската система, настоя президентът.
 Синдикатите плашат с още митинги, в случай че не се вдигнат приходите
Синдикатите плашат с още митинги, в случай че не се вдигнат приходите

Около 1 500 представителите на КНСБ и КТ " Подкрепа " се събраха пред Народно събрание, придвижването по бул. " Цар Освободител " е блокирано

Ако служебното държавно управление внесе базов бюджет, имате ли някакви механизми, с които ще се обезпечи гаранцията, че няма да се изгуби надзор над това, което ще се внесе, обърна се Радев към синдикатите. Трябва да се направи нещо за хората и то в този момент, тази зима и да не се позволява дълги години да не можем да излезем от дългова серпантина, предизвести Радев.

Румен Радев добави, че е настоял да има бюджет за следващата година. Бюджетът е финансовият проект, който показва политиката на парламентарното болшинство и държавното управление, само че такова към момента няма. Не е работа на длъжностен кабинет да прави политика по приходите, изясни президентът.
 Гълъб Донев като длъжностен министър председател с вързани ръце за политики по приходите
Гълъб Донев като длъжностен министър председател с вързани ръце за политики по приходите

Корнелия Нинова обаче не е съгласна с него

Досега служебно държавно управление в никакъв случай не е внасяло закон за държавния бюджет. Единственото, което е предписание е да внесе актуализация към годишния бюджет, акцентира Радев.

По думите му партиите, които упорствали най-вече да се внесе базов бюджет, към този момент се отказали от подобен вид . На същите партийни водачи им замириса бюджет и в този момент желаят да се внесе бюджет. Трудно с такива настройки и политики мъчно може да се стигне до нещо продуктивно. Проблемите могат да се решат с разговор и Радев прикани служебното държавно управление да държи на разделянето на управляващите.
 Кауза пердута са настояванията на Българска социалистическа партия за промени в бюджета съгласно финансовия министър
Кауза пердута са настояванията на Българска социалистическа партия за промени в бюджета съгласно финансовия министър

Всяко покачване на МРЗ с 10 лв. утежнява бюджетното салдо с 50 милиона лв.

Той чака депутатите да оформят консенсус, тъй че да вземат решения за бюджета, а и за държавното управление. Има остри несъгласия в Народното събрание дали да остане удължителния бюджет или да се внесе базов подобен. Ако се реализира единодушие за възпитание и избавяне на бюджета от предизборно наддаване, държавното управление има задоволително разсъдък и ангажираност към хората и ще внесе подобен бюджет. Ако кажат (депутатите), че желаят базов бюджет да има растеж на приходите, още обществени придобивки, само че няма да се прави първо, второ или трето безусловно безотговорно, с цел да може идващото постоянно държавно управление да не се оправдава, безапелационен бе Радев.

Според президентът служебният министър председател Гълъб Донев е най-загриженият и виновният , който схваща от тематиката да има повишение на приходите и пенсиите. Той настоя да се обръща внимание и към либерализацията на цените. " То ще бъде срамно България, която изнася електричество, да оставим нашите хора, които са с най-ниски приходи да бъдат на свободния пазар ", сподели президентът.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР