Президентът Румен Радев отправи пожелания за здраве и благоденствие във

...
Президентът Румен Радев отправи пожелания за здраве и благоденствие във
Коментари Харесай

Президентът: Нека новата година донесе здраве и благоденствие във всеки български дом

Президентът Румен Радев насочи пожелания за здраве и благополучие във всеки български дом. По време на обичайното си новогодишно послание президентът пожела на българите да посрещнат с религия в положителното, в себе си и в бъдещето новата 2020 година.

Ето какво още сподели президентът в новогодишното си послание:

Скъпи сънародници,

Новогодишните празници още веднъж ни събират. Сгряват ни с топлината на дома и на околните хора. Изпълват ни с вяра за здраве и благополучие.

Както в новогодишната баница има шанс за всеки от фамилията, по този начин и в обществото ни би трябвало да има грижа и място за всички - за възрастните и самотните, за хилядите българи, които през днешния ден се борят с недоимъка и най-много за децата на България, тъй като невидимите мостове на духа и добротата са по-трайни от съградените с човешка ръка. Именно те ще свържат през днешния ден българите, обединени от любовта към родината и вярата за по-добро бъдеще.

Изтичащата 2019 година още веднъж ни напомни, че демокрацията и благоденствието изискват нашето непрекъснато изпитание, че когато се примирим и престанем да сме взискателни, изборите се опорочават. Решенията за бъдещето ни се вземат на мрачно. Парите ни се харчат безконтролно. Непрекъснато се регистрират триумфи, до момента в който нищетата се множи, а качеството на живот пада фрапантно. Достъпът до вода и въздух се трансформира във въпрос на оцеляване, а неналичието на отмъщение и правдивост разколебава вярата ни в утрешния ден.

... само че дано не забравяме, че сме народ със славна история, който и в най-тежки тествания е намирал пътя към свободата и напредъка, като се е обединявал против грабителството, неправдата и безчестието.

Вярвам, че имаме силите и куража де се оправим с провокациите и през днешния ден!

Народ, който е бил измежду водещите в културното развиване на Европа и образец за създаване на просветена държавност, не може през днешния ден да се задоволява с плахи упоритости и последни места в европейските ранглисти.

Нашето общество ще преуспява, когато обединим старания в името на достолепието и благоденствието на българския народ. Когато на респект са образованието, науката и културата, а геният, трудолюбието и честността са водеща социална полезност. Когато осъзнаем своята мощ и отговорност. Имаме смелостта да отстояваме истината и възпитаме институциите да работят транспарантно и дейно в полза на обществото.

Скъпи сънародници,

секунди ни разделят от новата 2020 година! Нека я посрещнем с религия в положителното, в себе си и в бъдещето. Нека напредваме непоколебимо към онази България, в която децата ни ще желаят да остават и ще се гордеят.

И преди да отправим благопожелания, дано вдигайки чашите, благодарим на всички наши близки и другари за поддръжката, за доверието и обичта. Да благодарим и на тези, които в празничната нощ са на работното място и на своя пост. Да пожелаем противоречива година и на нашите сънародници, пръснати по всички краища на света.

Нека новата година донесе здраве и благополучие във всеки български дом.

Да ни е честита новата 2020 година!

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР