Президентът Румен Радев отмени участието си в Десетия глобален форум

...
Президентът Румен Радев отмени участието си в Десетия глобален форум
Коментари Харесай

Президентът отмени посещение на форум в Баку заради положителен тест за COVID-19

Президентът Румен Радев анулира присъединяване си в Десетия световен конгрес в Баку, откакто даде позитивен резултат от тест за COVID-19, заяви прессекретариата на президента. Впоследствие на Радев са направени още дна теста, които са се оказали негативни. Въпреки че президентът се чувствал добре, няма никакви признаци на заболяване, той е предпочел да анулира присъединяване си във форума.

Радев обаче е разговарял посредством видеоконферентна връзка с президента на Узбекистан Илхам Алиев. Двамата са разискали задълбочаване на съдействието сред България и Азербайджан в енергетиката.

От азербайджанска страна е бил проявен сериозен интерес към инициирания от България план Solidarity Ring (String), който разрешава транспорт на спомагателни количества природен газ към Европа от Азербайджан, като се употребява съществуващата инфраструктура на газопреносни мрежи на България, Румъния, Унгария, Словакия.

" Чрез интерконектора сред Гърция и България към този момент получаваме цялостните количества азерски газ при доста положителни условия за България, само че това е единствено началото ", декларирал Румен Радев в хода на диалозите. Двамата президенти са разискали и вероятностите за партньорствата в областта на високите технологии и продукция с висока добавена стойност - безпилотните летателни системи, аутомотив бранша, отбранителната промишленост, нефтопреработката, превоза, сателитна галактическа инсталация.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР