Президентът Румен Радев отлага връчването на мандата за съставяне на

...
Президентът Румен Радев отлага връчването на мандата за съставяне на
Коментари Харесай

Заради смъртта на патриарх Неофит: Радев отлага връчването на мандата за понеделник

Президентът Румен Радев отсрочва връчването на мандата за сформиране на държавно управление за понеделник от 12 часа. Това стана ясно след посещаване на президента в Синодалната палата. Преди новината за кончината на Патриарх Неофит президентът беше насрочил връчването на проучвателния мандат за на следващия ден в 17 часа.

" Кончината на патриарх Неофит е голяма загуба за Българската православна черква и за целия български народ. Ще го запомня като човек, като патриарх, който ни учеше на примирение и мъдрост. В тези дни на всеобщо примирение и поклонение пред неговата памет политическите пристрастености са неуместни и по тази причина отсрочвам върчването на мандата за сформиране на държавно управление за понеделник от 12 часа ", съобщи Румен Радев.

Поклонението пред тленните остатъци на Патриарх Неофит ще стартира на следващия ден, на 15 март в 9.00 ч. в патриаршеската катедрала " Св. Александър Невски ".

Опелото му ще бъде в събота, 16 март. В 9.30 ч. ще бъде отслужена заупокойна литургия в храм " Св. Александър Невски ", след което ще бъде осъществено опелото, а по-късно с литийно шествие тялото му ще бъде отнесено в храм " Св. Неделя ", където ще бъде положено, заяви митрополит Киприан след изключителното съвещание на Светия Синод.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР