Президентът Румен Радев отчете първите 8 месеца на поста си

...
Президентът Румен Радев отчете първите 8 месеца на поста си
Коментари Харесай

Равносметката на Румен Радев за първите 8 месеца: Аз надграждам предшествениците си

Президентът Румен Радев регистрира първите 8 месеца на поста си в изявление пред Нова тв.

" Всеки президент би трябвало да надгражда - това е смисълът на президентската институция, заключи той. -, оценявайки първата част от мандата си като динамичен и доста претрупан интервал. „ Суверенитет, правда, външна политика ", бяха трите думи, с които президентът разказа този интервал.

На въпрос дали те са липсвали преди него, Радев отговори: „ Най-добре е, когато всеки президент надгражда. В това е смисълът и на президентската институция съгласно мен ".

Равносметката си за миналите 8 месеца, от както заема поста, президентът стартира с едни по думите му изрядни избори. „ Това беше значимо за цялото общество ", означи той. „ Налагане на кохезионната политика в Римската декларация на Европейския съвет. Страшно значимо за България. Мина с доста убеждения, несъмнено. Водене на една лоялна, само че дейна проевропейска политика ", продължи президентът.

„ Не мина и без налагане на несъгласие на закони, които съгласно мен ощетяват публичния интерес и българската природа, сезиране на Конституционния съд за СЕТА, анулация на разпореждане 208, въпреки то да беше признато още веднъж без да се съобразят с моя апел за доста подробен разбор на провокациите пред националната сигурност.

Първи стъпки за превъзмогване на рецесията с Русия, реабилитация на българската история, а това значи и на нашето достолепие. Слагане на завършек на неуважителното отношение към историческите обстоятелства и доста значимо – решителни дейности в отбрана на суверенитета на България – главен акцент на Българската войска, гледище за законови промени в региона на вероизповеданията и редица други действия ", изброи още президентът.

За проблемите на престъпността той изясни:

" Жителите на дребните градове и села от години живеят в неустановеност. Битовата престъпност е камшик, не виждаме действителни резултати от битката с тази престъпност и това тревожи ужасно доста хора. Престъпността в България постоянно е нагла. Бандата на „ Наглите " е метафора на несигурността, в която живеят българите " съобщи президентът. „ Отвличанията са обезпокоителен синдром, само че дано въпреки всичко дадем опция на органите на реда да си свършат работата. Детайлна информация може да чакаме от тях ", сподели още Румен Радев, само че означи, че отвлеченият Адриан Златков се завърна при фамилията си след заплатен откуп за свободата си.

„ Темата е сложна и мненията тук най-добре да се вършат от експерти, от проверяващите. Опитът демонстрира, че би трябвало време в действителност. Не е въпросът единствено на място да се пресекат, въпросът е тези хора да бъдат изправени пред съда. Това лишава време за събиране на годни доказателства ", разяснява президентът.

„ Надявам се и всички ние имаме вяра, че нашите органи на реда работят за пресичането на това отрицателно събитие, тъй като то удря по имиджа на България. То всява още веднъж и възражда страхове, това не е добре за обществото ", добави Румен Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР