Президентът Румен Радев обяви решението си на коя формация ще

...
Президентът Румен Радев обяви решението си на коя формация ще
Коментари Харесай

Радев реши да връчи мандата утре сутринта на БСП

Президентът Румен Радев разгласи решението си на коя групировка ще връчи третия изследователски мандат за сформиране на кабинет. Държавният глава ще стори това на следващия ден от 9:30 часа в Президентството, а опция за планиране на държавно управление ще получи третата по бройка партия в Народно събрание - Българска социалистическа партия. 

Иначе по-рано денем Радев организира среща с председателя на Европейската организация по обществено право Спиридон Флогаитис.

Постигането на стабилно развиване е невероятно без ефикасна битка с корупцията, която да води до резултати. България ще задълбочи партньорството си с Европейската организация по обществено право в региона на върховенството на правото, правораздаването и укрепването на институциите. Това съобщи президентът Румен Радев пред Флогаитис.

В срещата участваха министърът на вътрешните работи Бойко Рашков, както и ръководителят на Националната работа по прозрачността на Република Гърция Ангелос Бинис.

България има упоритостта да промени нежеланите си позиции в интернационалните ранглисти по корупция и ще ускори обмена на информация, както с държавите-членки на Европейски Съюз, по този начин и с други сътрудници за повишение на успеваемостта в битката с прането на пари, нерегламентирания експорт на капитали, недекларираните добити парцели в чужбина и други форми на нелегално облагодетелстване, акцентира още президентът Радев. Представителите на Европейската организация по обществено право подчертаха, че организацията има над 300 плана  в целия свят по подсилване на потенциала на държавните институции, системата на правораздаването и битката с корупцията и са подготвени да споделят своята  експертиза със страната ни.

Борбата с корупцията, незаконната миграция и трафикът на хора имат  трансграничен темперамент и изискват доста тясно съдействие сред институциите и службите за сигурност на обособените страни, подчертаха още участниците в срещата. Те означиха, че се следи ефикасна организация на незаконната миграция и трафика на хора към Европа, в това число обезпечаването им с превоз и логистика, и това изисква усилване освен на граничния надзор, а и строга организация и съгласуваност на правоохранителните органи. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР