Президентът Румен Радев обяви, че ще даде възможност на политическите

...
Президентът Румен Радев обяви, че ще даде възможност на политическите
Коментари Харесай

Президентът: Скандалите с разпределението на властта късат нишката между управляващи и общество

Президентът Румен Радев разгласи, че ще даде опция на политическите сили " да стигнат до консенсус във властта " преди ротацията на кабинета, която би трябвало да стане при започване на март. Радев посочи, че всички негови дейности ще бъдат в границите на Конституцията.

" Ще работя напълно в границите на Конституцията, тъй че да дава оптимално положителни условия на изпълнителната власт надлежно да си вземе своите решения в този развой ", сподели президентът, представен от БНР.

Скандалите с разпределението на властта късат нишката сред ръководещи и общество, сподели Румен Радев. Той чака да се стигне до разкриването на политическите зависимости след последните кавги към хипотетичната схемата за въздействие към убития Мартин Божанов Нотариуса.

" Всички сме наясно, че основаването на такава незаконна мрежа за влияние върху правосъдната система няма по какъв начин да стане без политически подкрепи и това е огромният въпрос - отстраняването на един подобен израстък и недопускането на сходни практики за в бъдеще изисква да се стигне до края и до разкриването на политически зависимости. Това чака обществото. Неслучайно заявих, че това е и тест, само че и опция – и за правосъдната система, за изпълнителната власт, за Народното събрание – да решат този случай ", сподели Радев.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР