Президентът Румен Радев няма интерес да сваля правителството. Това заяви

...
Президентът Румен Радев няма интерес да сваля правителството. Това заяви
Коментари Харесай

Александър Маринов: Президентът няма интерес да сваля правителството

Президентът Румен Радев няма интерес да смъква държавното управление. Това съобщи в " Говори в този момент " ръководителят на Стратегическия съвет на президента проф. Александър Маринов.

" Президентът не подлага на критика държавното управление във фрапиращ мащаб. Вярно, че той припомня за някои неща - изначало по-любезно и по-тактично, а по-късно и по-твърдо и по този начин ще бъде до момента в който забележим има ли смяна към по-добро или не. А другояче, президентът няма интерес да го смъква. Той по този начин или другояче разгласи, че предварителни избори в този момент не са добър вид, само че това не значи че би трябвало да преглътнем всякакво държавно управление. Добрият вид е в този момент държавното управление да поправи грешките си. " - сподели той.

Според него ръководещите не поставят задоволително предпочитание да ползват съдружното си съглашение, защото още не са си създали труда да одобряват управническа стратегия, което се изисква по закон.

" Правителството е много самоуверено на думи и бих желал тази храброст да се материализира - да забележим нещо по отношение на битката с корупцията, да вземем за пример. " - сподели той.

По мотив връзките сред Българска социалистическа партия и президентската власт, проф. Маринов разяснява: " Българска социалистическа партия има идеалния собствен ликвидатор в лицето на самата госпожа Нинова. Българска социалистическа партия може да е във властта, да има вицепремиер или министри, само че в случай че сравните какъв брой гласове са получили за една година - това не е триумф. "

Според проф. Александър Маринов враждебните настроения в Северна Македония против България се задълбочават. Той дефинира като " тактически ход " обвързването на евроинтеграцията на Скопие с войната в Украйна. " Ясно е, че нашите съседи не се церемонят, а се държат надменно освен обществено, само че и ползват един куп принадлежности за влияние върху България и лобиране. Враждебност има и тя нараства. Явно македонските управляващи и политически хайлайф мислят, че това е методът да се оправят с България. " - съобщи той.

Проф. Александър Маринов съобщи, че не чака външен напън върху президента Румен Радев поради позицията му против износа на оръжие за Украйна. " Президентът има позиция, която счита, че е добра за България. И моето мнение е такова. Има доста хора, които, осъждайки войната и експанзията, считат че би трябвало да се работи рационално предвид на последствията за всяка една страна и за Европейски Съюз. " - сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР