Президентът Румен Радев не е бил на посещение в Русия,

...
Президентът Румен Радев не е бил на посещение в Русия,
Коментари Харесай

Йотова: Президентът не отиде в Русия да възкресява АЕЦ Белене

Президентът Румен Радев не е бил на посещаване в Русия, с цел да възкресява енергийния план АЕЦ " Белене ", а е построил още веднъж един мост, който през последните пет години е бил тотално опустошен. Това съобщи вицепрезидентът Илияна Йотова пред " Нова телевизия " по отношение на визитата на президента.
Следващата седмица в Русия отива и министър председателят Бойко Борисов. За възраждането на плана АЕЦ " Белене " се заприказва още веднъж предходната седмица. Първо министър председателят съобщи, че оборудването би трябвало да се оползотвори, тъй като по този начин или другояче в обекта към този момент са вложени милиарди левове. По-късно енергийният министър Темежка Петкова разгласи, че най-голямата китайска държавна нуклеарна компания е декларирала своя интерес за присъединяване в реализацията на плана за АЕЦ " Белене "
Според Йотова, Радев е сложил огромната тематика за енергийната самостоятелност на Европа, за това къде е България и какво може да създадем като енергийни планове. По думите й разговорът, който се е породил у нас след визитата е бил " чудноват ". " Румен Радев стана пленник на ниски вътрешнопартийни пристрастености, а не би трябвало да е по този начин, защото външната политика би трябвало да е обект на народен консенсус ", счита още вицепрезидентът.
" Президентът сложи една необятна палитра от въпроси там. Зададе политическа рамка, която стартира от културата и приключи с енергийната сигурност. Той извърши задачата си и за мен бе чудноват разговорът, който по-късно се породи в България. Не схващам визитата му като цел за възкресяване на АЕЦ " Белене ", съобщи още Йотова.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР