Президентът Румен Радев не бърза с мандата за ново правителство.

...
Президентът Румен Радев не бърза с мандата за ново правителство.
Коментари Харесай

Радев не бърза с мандата, помага с експерти на Черна гора

Президентът Румен Радев не бърза с мандата за ново държавно управление. Вместо това, се похвали страната ни имала специалисти, които могат да оказват помощ на Черна гора по време на визитата си. В Подгорица са обезпокоени от заканата на българския президент за какви " експерти " приказва от наша страна.

Той беше посрещнат през днешния ден от черногорски си сътрудник Мило Джуканович в президентския замък в историческата столица Цетине. За българите Черна гора е другарска страна, с която ни свързват вековни културни, исторически и духовни връзки. Днес споделяме общо виждане за европейската вероятност на Югоизточна Европа, съобщи българският президент, съобщи Българска национална телевизия.

" Тук съм, с цел да потвърдя безапелационната поддръжка на моята страна за Черна гора по нейния европейски път. Черна гора е най-напредналата страна в процеса на разширение на Европейски Съюз и ще чакаме в скоро време да ви приветстваме като пълностоен член на европейското семейство ", обърна се Румен Радев към черногорския си сътрудник.

Високата поддръжка на черногорските жители за участието на страната им в Европейски Съюз е най-сигурният поръчител за неутрализация на всевъзможни опити за външно вмешателство в процеса на евроинтеграицята, акцентира Радев.

" България е подготвена да оказва помощ с експертиза за подсилване на институционалния потенциал на Черна гора за решение на всички значими въпрос освен в процеса на присъединение, само че и по-късно ", увери Радев

Във времена на рецесия в сигурността, енергиен потрес, растяща инфлация, чакаща на вратата продоволствена рецесия и вероятни нови миграционни потоци към Европейски Съюз залогът за триумфа е единодушие, взаимност и взаимоотношение сред всички страни в района, означи още президентът.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР