Президентът Румен Радев направи коментар за неуспешният опит на ГЕРБ-СДС

...
Президентът Румен Радев направи коментар за неуспешният опит на ГЕРБ-СДС
Коментари Харесай

Румен Радев: Кабинетът на Габровски нямаше политическа физиономия


Президентът Румен Радев направи коментар за несполучливият опит на ГЕРБ-СДС да сформира постоянно държавно управление.

„ Когато погледнем към държавното управление на господин Габровски като състав, то има доста положителни специалисти, като стратегия има значими цели, само че липсва политическата физиономия “, съобщи президентът Румен Радев в Брюксел. Държавният глава взе участие в срещата на върха ЕС-АСЕАН.

„ Това държавно управление се явява медиатор сред ГЕРБ и българските жители. Мисля, че хората не желаят да видят медиатори, а ясна политическа отговорност, тъй като тя върви дружно с претенцията за власт. Мисля, че ГЕРБ заложи повече на амнезията на българските жители след 12 години ръководство и очевидно това няма да бъде печелившият ход “, уточни той.

„ Не се меся в състава на непознати държавни управления, нито дължа някакви пояснения по тях “, съобщи президентът в отговор на въпрос, обвързван с мненията, че отхвърленото през днешния ден от Народното събрание държавно управление е било формирано от него, Бойко Борисов и Делян Пеевски. Ако това е логиката, не е неприятно човек първо да се замисли за думите, които произнася. По тази логичност има министър от държавното управление на господин Петков, който е в държавното управление на господин Габровски. Това значи ли, че това е държавно управление „ Борисов-Петков-Пеевски “.

„ Не одобрявам това, което се насажда непрестанно от политици към българските жители – че, виждате ли, има еднолично президентско ръководство, еднолична власт. Тези политици, изключително народни представители, които са се клели в Конституцията, дано се управляват от нея и не я нарушават. Няма еднолична президентска власт,
има некадърност на политическите партии
да образуват държавно управление. Това са две радикално разнообразни неща., че когато партиите не могат да образуват държавно управление, президентът е задължен с декрет да назначи служебно държавно управление – това е конституционно организиран инструмент и всеки, който приказва противното, застава против Конституцията и разрушава доверието на жителите в нея и в личната си политическа партия “, съобщи Радев.

Попитан по кое време ще връчи идващия мандат, той означи, че е значимо Народното събрание да одобри значимите закони, в това число тези, свързани с мандатите в институциите.

Машинното гласоподаване преодоля един от огромните дефекти на нашия избирателен развой – недействителните бюлетини. Спомогна доста да се понижи следеният избор, означи президентът във връзка ветото над измененията в изборния закон. Затова не мога да приема, че с този закон се трансформира характерността на машинното гласоподаване, добави той. По думите на президента в настоящия тип законът позволява откриване на тайната на вота. Той означи, че законът „ задрасква “ от правния мир отдалеченото електронно гласоподаване.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР