Президентът Румен Радев награди победителите в конкурса Най-важният урок на

...
Президентът Румен Радев награди победителите в конкурса Най-важният урок на
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев награди победителите в конкурса Най-важният урок на PwC

Президентът Румен Радев награди спечелилите в състезанието " Най-важният урок " на PwC България. 11 амбициозни български студенти и докторанти в педагогичен специалности бяха отличени с едногодишни стипендии и перспективни стажове в учебни заведения у нас. Официалната гала по награждаването се състоя през днешния ден в Президентството.

" Най-важният урок " се провежда от консултантската компания PwC България в поддръжка на бъдещите български учители и сполучливата им реализация в просветителната сфера у нас. В самодейността се включиха повече от 400 студенти и докторанти по педагогика от над 20 университета у нас. Участниците аплайваха с есета на тематика " Най-важният урок. Послание към бъдещите ми възпитаници " , в които споделиха какво е най-ценното, което желаят да преподадат на младите генерации. Експертно жури от публицисти и просветителни специалисти оцени кандидатурите.

" Има голяма разлика в това да посещаваш наложително образователно заведение и да получиш наложително обучение. Необходимо е да научим младежите да си задават въпроси, да търсят информация и я осмислят сериозно, да имат пълномощия и умения на адаптивност, провокиране и търсене на истината, с цел да градят модела на сполучливото общество. Нашите младежи би трябвало да имат дейна визия за света и би трябвало да мислим за обучение отвън класната стая ", разяснява Президентът Румен Радев , който бе и патрон на самодейността.

" Изключително сме щастливи от огромния интерес към плана. Толкова доста будни и амбициозни български педагози демонстрираха голямото си предпочитание да се развиват в просветителната сфера у нас и да преподават същински значими уроци на младите възпитаници. Уроци, свързани с образование, полезности, личностни качества и умения. Радваме се, че може да подкрепим бъдещите ни учители ", показа Божидар Нейчев , старши съучастник в PwC.

" Най-важният урок " се организира в партньорство с Министерството на образованието и науката. Зад акцията застанаха и редица от обичаните звезди на България - Магърдич Халваджиян, Михаела Филева, Васил Василев - Зуека, Ивайло Захариев, Деян Донков, Радина Кърджилова, Веси Бонева, Силвия Петкова, Ива Дойчинова. В специфични видео послания те споделиха най-важните уроци, които са научили в учебно заведение и им оказват помощ и до през днешния ден в сполучливите им кариери.

Конкурсът е продължение на миналогодишната огромна самодейност на PwC " Твоите 25 аргументи да избереш България " , осъществена във връзка 25 година PwC в България. След плана консултантската компания провежда и благотворителния аукцион " Подай ръка " , средствата от който ще бъдат употребявани за стипендии в тазгодишния план.


Победители в състезанието " Най-важният урок ":

Анелия Фернандес - СУ " Св. Климент Охридски ", компетентност Педагогика, от София

Борислав Любомиров - СУ " Св. Климент Охридски ", компетентност Предучилищна и начална учебна педагогика, от Перник

Васил Лозанов - СУ " Св. Климент Охридски ", компетентност Философия за междинните учебни заведения, от София

Вяра Алексиева - СУ " Св. Климент Охридски ", компетентност Предучилищна и начална учебна педагогика, от Бургас

Елица Гигова - ПУ " Паисий Хилендарски ", компетентност Методика на образованието по изобразително изкуство, от Смолян

Ивайло Тихолов - СУ " Св. Климент Охридски ", компетентност История, от Разград

Илия Димитров - ПУ " Паисий Хилендарски ", компетентност Българска лингвистика, от Пловдив

Камелия Делионова - ВТУ " Св. Св. Кирил и Методий ", компетентност Теория на възпитанието и дидактика (Предучилищна педагогика), от Монтана

Марина Викторова - СУ " Св. Климент Охридски ", компетентност Специална педагогика - Ерготерапия за деца и възрастни с нарушавания, от Лом

Надежда Иванова - ПУ " Паисий Хилендарски ", компетентност Българска лингвистика, от Русе

Радостина Гавазка - ЮЗУ " Неофит Рилски ", компетентност Начална учебна педагогика с непознат език, от Дупница
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР