Президентът Румен Радев коментира очакването днес да излезе и второто

...
Президентът Румен Радев коментира очакването днес да излезе и второто
Коментари Харесай

Радев: Службите да работят така, че да не останат неразкрити кутии на Пандора

Президентът Румен Радев разяснява упованието през днешния ден да излезе и второто име на българския политик от досиетата " Пандора ".

„ Моите упования са българските служби, правоохранителни органи да работят по този начин, че възобновяване на справедливостта в България да минава през това, че българските жители да научават от тях, а не от чужбина за нарушаването на закона. И чакам по този начин да работят, че в България да не останат неразкрити кутии на Пандора “, счита президентът.

Той разяснява и предизборната акция.

„ Аз съм човек на дълга, в акцията да бъдат водещи концепциите, а не компроматите. Всеки да има опция да изяви себе си. Да се показа кой е, защо се бори и по какъв начин ще се бори. Да се изяви на сцената “, сподели Радев.

„ Моят спор е с българските жители. Водя го през целия този мандат и постоянно съм бил на тяхна страна. Интересен ми е дебатът с всички кандидат-президенти, тъй като те са български жители “, акцентира президентът.

„ Вие видяхте ли тази заран енергийната карта на Европа, това е международен и изострен европейски проблем, цените са скандални, отиват над 300 евро на мегават часа, вижте цените в България, 187 евро на мегават часа. Заедно с Полша и Румъния ние сме в най-ниския сегмент на цените “, по този начин президентът разяснява енергийната и газовата рецесия.

Според него тази рецесия ще продължава. Това е международна наклонност.

„ Този въпрос трябваше да задавате през миналите 12 години. Какво направиха предходните ръководещи с цел да решат в вероятност тази обрисувала се рецесия в енергетиката. А не с безхаберие да нокаутират тази система и да я оплитат в схеми “, добави Радев.

Той поздрави служебното държавно управление, за това че в този сложен миг не престават с ограниченията, не престават да поддържат българския бизнес.

„ Знаете по какъв начин бяха либерализирани цените за бизнеса, без да се приготвят дребните и междинни предприятия. Те просто бяха хвърлени в една среда, в една борса, където имат достъп единствено огромните, със съмнителни правила и това удари най-вече дребния и междинен бизнес. Правителството към този момент вкарват ограничения в поддръжка на дребните и междинни предприятия. Над 265 000 от тях ще бъдат подкрепени с облекчения от 15 до 30 лева на мегават час по-ниско. Битовите консуматори са на контролиран пазар, само че вторично покачването към тях е посредством цените на всички артикули, артикули и услуги, които са вследствие на електрическата сила “, напомни президентът.

Според него мнението на държавното управление е, че Данък добавена стойност би трябвало да се резервира, както е с тези облекчения до отшумяване на рецесията.

Президентът Румен Радев дойде тази заран на посещаване в Благоевград. Преди срещата с дейци на изкуството и културата в Областната администрация, президентът отговори на въпроси на медиите. След регионалния център Румен Радев ще посети и Банско.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР