Президентът Румен Радев изразява съболезнования на семейството и близките на

...
Президентът Румен Радев изразява съболезнования на семейството и близките на
Коментари Харесай

Радев: Максим Минчев ще бъде запомнем с ерудицията, широкия си кръгозор и сърдечността


Президентът Румен Радев показва съболезнования на фамилията и околните на Максим Минчев, държавник, публицист и общоприет шеф на Българската телеграфна организация, оповестиха от прессекретариата на президента.

" Обществото ни и българската публицистика изгубиха огромен човек и експерт със важен принос за развиването на агенционната публицистика в България. Той ще бъде запомнен с богатата си осведоменост, необятния си мироглед и сърдечността си ", декларира в писмото си президентът.

Президентът акцентира, че през годините Максим Минчев е съумял да преведе Българска телеграфна агенция през сложен за медията интервал, да внесе успокоение измежду публицистите и да сплоти колектива, както и да способства за популяризирането на организацията и за развиването на нови начинания.

" Благодарение на неговия принос, положителните обичаи в Българска телеграфна агенция бяха надградени със модерни стандарти на модерната агенционна публицистика ", добавя Румен Радев. По думите му доказателство за неговите старания е изборът на Максим Минчев през 2016 година за общоприет секретар на Световния съвет на осведомителните организации, за президент на Асоциацията на осведомителните организации от Балканите и Югоизточна Европа и на Асоциацията на осведомителните организации от Черноморския район.

" Максим Минчев ще остане запомнен освен като публицист с огромен опит, само че и като създател на книги и буен фен на фотографията. Той обичаше живота, подхождаше с любознание към света и с професионализъм към работата си ", декларира още президентът в писмото си до фамилията и околните на Максим Минчев.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР