Президентът Румен Радев издаде указ с който назначи за член

...
Президентът Румен Радев издаде указ с който назначи за член
Коментари Харесай

Румен Радев назначи нов член на СЕМ

Президентът Румен Радев издаде декрет с който назначи за член на Съвета за електронни медии (СЕМ) Ивелина Димитрова, като по този начин попълни своята квота.

Димитрова е дълготраен продуцент и създател на излъчвания в Българска национална телевизия, най-популярните от които " Малки истории ", " Зелената кола за спешна помощ " и " Здравето от близко ". Именно първото от тях тя водеше дружно с Иво Христов, в този момент шеф на кабинета на президента, оповестява Канал 3.

Предстои Народното събрание да гласоподава номинацията на Димитрова.

Тя ще замести в Съвет за електронни медии Мария Стоянова, която пък се върна в Българска национална телевизия като интернационален редактор. Стоянова беше назначена през 2012 година от предшественика на Радев - Росен Плевнелиев, само че мандатът й изтече на 1 юни.

Още тогава президентът трябваше да е излъчил своята номинация, само че по неразбираеми аргументи той забави решението си съвсем с месец. В формалното известие от " Дондуков 2 " за назначението на Димитрова обаче не се показват претекстове.

Съвет за електронни медии има петима членове, трима от които се избират от Народното събрание, а двама се назначават от президента. Мандатът на всички е 6-годишен. В момента те са София Владимирова - ръководител, Бетина Жотева, която беше назначена от Плевнелиев, Розита Еленова и Иво Атанасов, определен от парламентарната квота, чийто мандат изтича следващата година.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР