Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева посетиха Клиниката

...
Президентът Румен Радев и съпругата му Десислава Радева посетиха Клиниката
Коментари Харесай

Президентът и съпругата му посетиха детска кардиологична клиника, получила апаратура от Българската Коледа

Президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева посетиха Клиниката по детска кардиология в Националната кардиологична болница, която получи инсталация от благотворителната самодейността " Българската Коледа ". През 2019 година на лечебното заведение бяха предоставени термолегло, три пациентни монитора и преносим ехокардиограф от висок клас.

Националната кардиологична болница е най-голямото профилирано лечебно заведение в България за лекуване на сърдечно-съдови болести. Годишно в Клиниката по детска кардиология се одобряват по 900 деца, оперират се към 250, а амбулаторните прегледи обгръщат 10 000 деца. В България всяка година се раждат сред 600 и 700 деца с вродени сърдечни малформации. Около 40 - 45 % от тях се нуждаят от интервентна процедура или хирургично лекуване, които се реализират в Националната кардиологична болница.

Благодарение на дарителския жест на добродетелни хора лечебното заведение разполага с инсталация на най-високо софтуерно равнище, дарена през годините от " Българската Коледа " - ехокардиографи, монитори за детска реанимация, апарати за изкуствено дишане на деца след сърдечна интервенция, инсталация за осъществяване на кардио хормонален стрес тест. Дарената инсталация усъвършенства диагностичните благоприятни условия и обгрижването на сърдечноболните деца и дава опция за по-добро качество на живот при по-добра диагноза и лекуване.

Дареният тази година от " Българската Коледа " преносим ехокардиограф с опция за трансезофагеална ехокардиография ще се употребява в детската операционна и при интервенционални процедури на деца с вродени сърдечни малформации. С помощта на новите цифрови технологии на апарата Клиниката по детска кардиология ще усъвършенства доста клиничната диагностика на пациентите, а лекарите ще разполагат с опция за по-бързо и тъкмо осъществяване на едни от най-сложните интервенции при децата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР