Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов изразиха признателност към

...
Президентът Румен Радев и премиерът Бойко Борисов изразиха признателност към
Коментари Харесай

Президент и премиер изразиха признателност към всички, работили за свободата и държавността

Президентът Румен Радев и министър председателят Бойко Борисов показаха благодарност към всички, работили за свободата и държавността. Днес се навършиха 109 години от оповестяването на независимостта на България.

" В деня на Независимостта отдаваме респект към всички, които с делата си, а от време на време и с живота си, отстояваха и отстояват свободата, суверенитета и достойнството ни като народ и страна. Независимостта не е даденост, а държание и достолепие, които зависят от всички нас, жителите.Честит празник и дано бъдем на висотата на тези, които го изпълват със наличие! ", написа във фейсбук президентът Румен Радев.

Премиерът Бойко Борисов също честити празника и съобщи: " С тази сила и желанието да просперираме нашите прародители са се преборили за провъзгласяването на независимостта на България и за превръщането й в равноправна на другите страни. Благодарение на техните старания се издига интернационалният престиж на страната ни ",

" Днес ние продължаваме да градим историята като наследяваме великите каузи на тези българи и точно по тази причина би трябвало да бъдем още по-отговорни за ориста на идващите генерации. Като самостоятелна страна, част от огромното европейско семейство, България е на прага да стане за първи път в нашата история ръководител на най-силния стопански съюз в света. Всичко това е плод на напъните и работата на доста българи през годините. Нека не ги забравяме и да продължим почтено делото им ", се споделя в поздравленията от Борисов.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР